Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis


* November

Prinses Laurentien houdt 25 november 2009 toespraak bij Manifestatie Buurtalliantie

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Laurentien der Nederlanden spreekt woensdagmiddag 25 november bij de tweede editie van de vierdaagse Manifestatie Buurtalliantie in Pakhuis De Zwijger te Amsterdam.

Buurtalliantie is een meerjarig platform dat zich richt op buurtontwikkeling en het bevorderen van samenwerking tussen maatschappelijke ondernemers. Tijdens de bijeenkomst met de betrokkenen van Buurtalliantie houdt Prinses Laurentien, voorzitter van Stichting Lezen & Schrijven, een toespraak. De Prinses gaat in op het belang van een goede beheersing van de basisvaardigheden lezen en schrijven voor participatie in de buurt.

Buurtalliantie richt zich op professionals uit de zorg, wonen, welzijn en cultuur, bestuurders en actieve bewoners. Tijdens de vierdaagse manifestatie wordt iedere dag een ander aspect van het maatschappelijk ondernemen belicht. Thema van dag twee is 'Iedereen Actief', waaraan Stichting Lezen & Schrijven een inhoudelijke bijdrage levert. De stichting organiseert onder meer een workshop over het pilotproject 'Taal in de buurt'. Begin 2009 startte de stichting een buurtgerichte aanpak van laaggeletterdheid in vijftien buurten in Nederland. Op korte termijn moet dit leiden tot meer deelnemers aan lees- en schrijfcursussen. Op de lange termijn wordt gestreefd naar structurele verankering van de aanpak van laaggeletterdheid op buurtniveau.

Prinses Laurentien woont voorafgaand aan haar toespraak een deel van de workshops over 'Taal in de buurt' en 'Participatie' bij.

18 november 2009

* © RVD