Gemeente Lelystad

Scholieren presenteren campagnes

Donderdag 19 november 2009

Plastic afval kun je beter scheiden

De afgelopen maanden hebben 10 klassen van de Rietlanden en het Groenhorstcollege hard gewerkt om een campagne te ontwerpen voor jongeren.

Bewustmaking

De campagnes hebben als doel jongeren bewust te maken van het nut van het scheiden van plastic afval. De leerlingen hebben zelf al gekozen welk groepje hun klas vertegenwoordigt. Op woensdag 25 november 2009 presenteren deze leerlingen hun idee aan de jury. De prijs is EUR1.000,- en wordt gebruikt voor uitvoering van de winnende campagne. De pers is van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Programma

14.30 - 14.40 uur Inloop
14.40 - 14.45 uur Welkom door Wethouder Nuijt
14.45 - 16.00 uur Presentaties van de groepjes
16.00 - 16.30 uur Beraadslaging door jury, voor leerlingen (en hun ouders) is er een hapje en een drankje.
16.30 - 16.40 uur Bekendmaken winnaar
16.40 Einde

Jury

De jury bestaat uit Wethouder Jenneken Nuijt, hoofd afdeling Communicatie gemeente Lelystad Eduard Ehrhardt, projectleider HVCinzameling Gesinus Slagter en de projectleider van Nedvang (van de Plastic Heroe campagne) René Kok. Zij beoordelen de campagnes op zaken als originaliteit, aansprekendheid en ook op praktische uitvoerbaarheid.

Plastic scheiden in Lelystad

Ook Lelystad gaat plastic afval scheiden en heeft daarbij gekozen voor een brengsysteem. Net zoals bij glas, komen er op verschillende plekken in de stad containers te staan waar de inwoners hun plastic afval op elk gewenst moment kunnen brengen. Vanaf 18 januari 2010 zijn de containers geplaatst en gereed voor gebruik. De komende periode worden de inwoners hierover uitgebreid geïnformeerd.
---