Gemeente Voorschoten

Traverse

Presentatie Rekenkamer Rapport Traverse

rekenkamercommissie

Op 25 november 2009 om 20.30 uur overhandigt de Rekenkamercommissie Wassenaar, Voorschoten en Oegstgeest in de raadszaal van de gemeente Voorschoten haar rapport over de budgetoverschrijding verkeerstraverse in Voorschoten aan burgemeester Staatsen. Tijdens deze bijeenkomst is de gemeenteraad van Voorschoten als opdrachtgever van het onderzoek aanwezig. Na de aanbieding licht de voorzitter van de Rekenkamercommissie, Wim Kuiper, de inhoud van het rapport en de werkwijze van de commissie toe. De bijeenkomst wordt uitgezonden op de website van het gemeentebestuur van de gemeente Voorschoten.

Achtergrond van het onderzoek
De raad van de gemeente Voorschoten heeft op 9 juli 2009 een besluit genomen om een raadsonderzoek in te stellen naar het proces van besluitvorming, sturing, beheersing en uitvoering van de nog in aanleg zijnde verkeerstraverse door Voorschoten. Met dit onderzoek wil de raad in beeld brengen welke feiten in het organisatorische, politiek-bestuurlijke en besluitvormingstechnische proces van belang waren om te beoordelen wat de oorzaken zijn van de budgetoverschrijding van het door de raad beschikbaar gestelde budget. Naast de rollen van de gemeenteraad, college van burgemeester en wethouders heeft de raad ook gevraagd de rol van externe betrokkenen te onderzoeken.

Rekenkamercommissie
Aan de Rekenkamercommissie Wassenaar, Voorschoten en Oegstgeest is verzocht het onderzoek uit te voeren en tevens aanbevelingen te doen over het verbeteren van het proces en de wijze van aansturing daarvan. Voor de begeleiding van het raadsonderzoek is door de gemeenteraad een `Begeleidingscommissie Onderzoek budget overschrijdingen verkeerstraverse Voorschoten' ingesteld. In deze commissie is elke fractie uit de raad vertegenwoordigd. De Rekenkamercommissie is bij haar onderzoek ondersteund door het bureau Integis BV te Overveen. De bijeenkomst is openbaar en wordt gehouden in de raadszaal van het gemeentehuis Voorschoten. Met de aanbieding van het rapport sluit de Rekenkamercommissie haar werkzaamheden af.

* 20 november 2009