Provincie Noord-Holland

'Verhit klimaatdebat' tussen jongeren en politici

20 november 2009 - Nieuwsartikel

Studenten, jongeren en andere geïnteresseerden debatteren woensdag 25 november met politici over klimaatverandering.

Dit initiatief van Jongeren Kopenhagen Coalitie onder het motto âVerhit klimaatdebatâ wordt gehouden aan de vooravond van de klimaattop in Kopenhagen, van 7 tot 18 december. De avond wordt gesponsord door de provincie Noord-Holland.

Panelleden in de verschillende debatrondes zijn onder anderen: Diederik Samsom (PvdA), Marianne Thieme (PvdD), Bart Heller (provincie Noord-Holland), Liesbeth Spies (CDA), Salomon Kroonenberg (TU Delft), Wijnand Duyvendak (Kopenhagen Coalitie), Madeleen Helmer (Rode Kruis), Willem Verhaak (Milieudefensie), Frits de Groot (VNO/NCW) en Heleen de Coninck (ECN).

Pier Vellinga (klimaatprofessor en mede-oprichter van klimaatbureau IPCC) houdt een inleiding, gevolgd door discussies aan de hand van prikkelende stellingen over kernenergie, de rol van ontwikkelingslanden en effectief klimaatbeleid. Luchtig intermezzo is een cabaretact van Boom Chicago.

Het gratis toegankelijke debat wordt woensdag 25 november van 19.00 tot 22.00 uur gehouden in de Aula van de Universiteit van Amsterdam, Singel 411, Amsterdam. Na afloop is er een borrel.

Voor meer informatie over de Jongeren Kopenhagen Coalitie zie de website
www.kopenhagenactnow.nl

---