Gemeente Smallingerland

Afsluiting dr. Siebingajaar

Een symbolisch jaar loopt ten einde. In de voorbije maanden heeft de 'Werkgroep dokter Siebinga' het werk en het leven van Johannes Siebinga (1898-1969), de huisarts/archeoloog uit Opeinde, voor het voetlicht gebracht. De activiteiten bestonden uit: tentoonstellingen, lezingen, fietsroutes, perspublicaties, een documentaire op dvd en de website www.doktersiebinga.nl

Het 'dokter Siebingajaar' wordt afgesloten met een bijeenkomst op woensdag 25 november 2009 in de Gereformeerde Kerk aan de Kommisjewei 184 in Opeinde. De avond wordt om 20.00 uur geopend door de heer Fred Veenstra, wethouder van Cultuur. Op het programma staat verder korte voordrachten over dokter Siebinga door de heer Jan Bijlsma uit Opeinde en door de heer Lammert Postma van het IJstijdenmuseum in Buitenpost. Leerlingen van de basisscholen in Opeinde presenteren een leskist over archeologie aan de wethouder van Onderwijs, de heer Cees Kuipers. De voorzitter van Dorpsbelang Opeinde, de heer Jentje Steegstra zal het eerste exemplaar van het boek "Johannes Siebinga - meer dan een dokter" aanbieden en daarmee het 'dokter Siebingajaar' afsluiten. .
De avond wordt muzikaal omlijst door zowel de muziekvereniging Apollo-Foarút als de muziekvereniging Jeduthun, onder leiding van mevrouw G. Sybesma, dirigent van Apollo-Foarút.

U bent van harte welkom op woensdag 25 november a.s. De deur is open vanaf 19.30 uur.