Gemeente Westervoort

Archeologische opgraving De Schans

Vanaf 25 november 2009 wordt er een archeologisch onderzoek in het gebied De Schans uitgevoerd. U kunt op vrijdag 27 november aanstaande de opgraving bekijken.
Het onderzoek
Op 25 november aanstaande start ADC ArcheoProjecten in opdracht van de ontwikkelaar (consortium Van Bekkum/Oostmeijer) een archeologisch onderzoek in het gebied De Schans. Het onderzoek duurt ongeveer vier dagen.
Bij het eerder uitgevoerde proefsleuvenonderzoek is aangetoond dat er nog resten van de oude fundering van de muren aanwezig zijn. Het archeologisch onderzoek is nodig om de exacte plaats van de resten van de fundering te bepalen. Op basis hiervan kan de ontwikkelaar zijn plan voor de fundering van de nieuwe woningen opstellen, waarbij het behoud van de archeologische waarden ter plekke uitgangspunt is. Het onderzoek bestaat uit een zogenaamde `opgraving met beperkingen'. Dit betekent dat de
bovenkant van de fundering van de buitenmuur van het hoofdbastion en van het
kruitmagazijn worden blootgelegd.

Opgraving bekijken?
Op vrijdag 27 november aanstaande kunt u van 15.00 uur tot ongeveer
16.00 uur, onder begeleiding van de archeoloog, de opgraving bekijken. Als u belangstelling heeft, wordt u om 15.00 uur verwacht aan het einde van het pad dat vanaf de Rosmolen (achter de woningen van Het Geerken langs) het gebied ingaat.

Dorpsplein 1 6931CZ; P: Postbus 40 6930 AA; T: (026) 3179911; F: (026)
3113623 E: gemeente@westervoort.nl