Gemeente Kapelle

Jong ontmoet oud in de Vroone

Komt u de volgende keer ook?
Op een stralende zaterdagmiddag (21 november 2009) kwamen er meer ouderen dan jongeren naar de Vroone. Het doel van de bijeenkomst? Volgens Lucy Verbart, die het idee lanceerde, zou het goed zijn als jongeren en ouderen met elkaar in gesprek gingen, omdat ze elkaar veel te bieden hebben. Maar praten alleen zou het niet worden: er was ook gelegenheid voor spel.
Het gesprek tussen jong en oud leidde onze burgemeester, die tegelijk vertelde uit het eigen en het bestuurlijke leven. Over drie stellingen ging de zaal in debat: 1. Bij een tekort aan vaccins moeten jongeren voorrang krijgen op ouderen; 2. Jongeren houden zich minder aan regels dan ouderen; 3. Je geschiktheid voor werk heeft te maken met hoe je eruit ziet.
De jury wees de jongere Rik uit Biezelinge aan als degene die de beste inhoudelijk bijdrage leverde, maar ze had zeker ook veel waardering voor JV-lid Jeroen en de humor van de ouderen Rinus en Jaap. Op een affiche lieten bezoekers enkele opmerkingen achter, waaronder:
1. Ik vind dat ouderen een bevoorrechte generatie zijn; 2. Dat er voor ouderen in Kapelle veel georganiseerd wordt (dankuwel); Ik vind dat jongeren 1. niet pas om 24.00 uur moeten uitgaan tot midden in de nacht en 2. jongeren niet moeten vergeten dat ze ook thuis spelletjes kunnen doen.
Kennismaken met elkaars spelen? Voor jongeren was dat bijvoorbeeld kijken naar koersbal en voor ouderen graffitispuiten, wii-spel spelen en een djembé-workshop bezoeken.
Het ging hier om een initiatief van een burger, dat opgepakt is door jongerenwerk van de gemeente Kapelle en Stichting Welzijn en Zorgverlening aan Ouderen. Voor herhaling vatbaar!

L.F. Kosten, wethouder Samenleving