Gemeente Woerden

Massavaccinatie van start

25-11-2009
Met een gezonde dosis spanning is door veel medewerkers van de gemeente uitgekeken naar de start van de massavaccinatie tegen de Mexicaanse griep.
Vorige week ontvingen 3.638 baby's uit Woerden een oproep voor de eerste vaccinatie. Op 24 november om 8.00 uur ging de eerste vaccinatieronde van start in sportcomplex Snellerpoort te Woerden. Titia Cnossen, wethouder Woerden Betrokken was hierbij aanwezig:

'Na een bezoek aan het sportcomplex Snellerpoort, heb ik gezien dat er rondom deze vaccinatie een geoliede organisatie draait waar GGD, ZUWE, politie en medewerkers van de gemeente doen wat ze moeten doen. Als wethouder heb ik vertrouwen in onze organisatie en deze ervaring bevestigd dat.'

Rust en vertrouwen
De opkomst voor de eerste prikronde lag tussen de 75% en 80% waarbij de piek in de ochtend lag. In totaal zijn zo'n 3800 baby's ingeënt. Op de locatie is alles rustig en soepel verlopen. Voor ieder kind werd de tijd genomen wat vertrouwen gaf aan de ouders/verzorgers. Voorziene parkeerproblemen hebben zich niet voorgedaan en er is ruim gebruik gemaakt door de pendelbussen die waren ingezet door de gemeente.

Op dinsdag 15 december vindt de tweede prikronde plaats.