Gemeente Voorschoten

Mantelzorgers speeddaten

Het blijkt voor mensen die voor een ander zorgen (mantelzorgers), lastig om hulp te vragen van organisaties, familieleden en buren. Via `speeddaten' verlaagt de stichting de drempel voor mantelzorgers om in contact te komen met professionele organisaties. Organisaties als MEE, Stichting Welzijn Ouderen, Florence thuiszorg en maatschappelijk werk, WMO-loket De Wegwijzer, Rode Kruis en een onafhankelijke coach presenteerden zich.

Met beeldend kunstenaar Jaap Kuijpers werd er door alle aanwezigen een schilderij gemaakt, die aangeboden werd aan wethouder Marijke Kleijweg. De wethouder was erg blij met het kunstwerk: `Dit kunstwerk komt in mijn werkkamer te hangen'.

Vast onderdeel ieder jaar is het uitreiken van een mantelzorgbeeldje. Het beeldje staat symbool voor de erkenning en waardering voor alle mantelzorgers. Het beeldje werd uitgereikt aan Ria Karremans.

Meer weten over de diensten die Stichting Rondom Mantelzorg levert voor mensen die voor een ander zorgen? Neem dan contact op via (070) 754 36 78 of info@rondommantelzorg.nl of www.rondommantelzorg.nl.
* 25 november 2009