Politie Hollands Midden

Nieuwerkerk a/d IJssel - Politie houdt man met inbrekersgereedschap aan

Nieuwerkerk a/d IJssel, 25-11-2009 o De politie heeft op donderdag 24 november om 02.30 uur een 18-jarige man aangehouden omdat hij in de nachtelijke uren inbrekersgereedschap bij zich had.

Agenten zagen tijdens hun nachtelijke surveillance een man in het donker gekleed lopen met een kleine rugzak in de Essewijk. Zij controleerde hem en het bleek dat hij onder andere meerdere schroevendraaiers bij zich had. De man is aangehouden en ingesloten. Het gereedschap dat hij bij zich had is in beslag genomen.

De politie surveilleert in verband met de auto-inbraken in Nieuwerkerk aan den IJssel extra in de nachtelijke uren. De afgelopen weken zijn er vier mannen aangehouden omdat zij inbrekerswerktuigen bij zich hadden en/of goederen die van diefstal afkomstig leken zoals navigatie-apparatuur.

De politie adviseert automobilisten geen waardevolle spullen in de auto te laten liggen en de auto goed af te sluiten. Buurtbewoners die op straat iets verdachts zien, bijvoorbeeld s avonds laat een persoon die zich langere tijd in de buurt van autos bevindt, worden gevraagd direct 112 te bellen.