Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Krachten gebundeld voor ontwikkeling woonservicegebieden

Donderdag 19 november zijn de convenanten woonservicegebieden Kralingen-West en Rubroek/Oud Crooswijk ondertekend. In totaal hebben tien organisaties een handtekening gezet en daarmee afgesproken samen van Kralingen-West en Rubroek/Oud Crooswijk woonservicegebieden te maken.

Een woonservicegebied is een wijk die geschikt is voor iedereen en waar in het bijzonder aandacht is voor ouderen en mensen met een beperking. Door slimme verbindingen te activeren in wonen, zorg en welzijn kunnen bewoners zo lang mogelijk zelfstandig in het woonservicegebied blijven wonen. Toegankelijke en veilige woningen zijn daarbij belangrijk, maar bijvoorbeeld ook dat er dichtbij huis zorg-, welzijnsvoorzieningen, openbaar vervoer en winkels zijn. Tevens is het van belang dat er voldoende activiteiten voor bewoners worden georganiseerd en er mogelijkheden voor participatie en vrijwilligerswerk zijn.

Vervolg
De komende periode gaan de betrokken organisaties per woonservicegebied een plan van aanpak opstellen. In die plannen worden de maatregelen die nodig zijn om te komen tot woonservicegebieden beschreven. De tien organisaties zullen de maatregelen verspreid over de komende jaren uitvoeren.

In de deelgemeente Kralingen-Crooswijk komen vier woonservicegebieden. In oktober is het eerste convenant voor woonservicegebied De Esch ondertekend en binnenkort volgt het convenant voor woonservicegebied Kralingen-Oost.

Samenwerkingspartners
De twee convenanten zijn ondertekend door: deelgemeente Kralingen-Crooswijk, Zorggroep Rijnmond, Stichting DOCK, De Stromen Opmaat Groep, Stichting WeZijn en de Seniorenraad Kralingen-Crooswijk. Het convenant woonservicegebied Kralingen-West is tevens ondertekend door Woonstad Rotterdam en gezondheidscentrum Levinas. Voor woonservicegebied Rubroek/Oud-Crooswijk zette PWS Rotterdam en De Singels ook hun handtekening.

Foto: Karin Oppelland Tien organisaties gaan samen aan de slag om van Kralingen-West en Rubroek Oud Crooswijk woonservicegebieden te maken (Foto: Karin Oppelland)