Gemeente Laarbeek


Website gemeente gestegen in ranglijsten

LAARBEEK De website van de gemeente Laarbeek doet het goed. In het jaarlijkse onderzoek naar overheidswebsites is de website gestegen van de 230^e naar de 88^e plaats. In de ranglijst van gemeentes tot 25.000 inwoners behaalt de website van de gemeente Laarbeek de 23^e plaats. In de lijst van Brabantse gemeenten staat Laarbeek op de 13^e plek. Deze resultaten zijn te vinden op
http://monitor.overheid.nl/ranglijsten. De website is op vijf punten onderzocht: standaarden, transparantie (openbaarheid van overheidsinformatie), dienstverlening, de burger centraal, interactieve verwijzingen en toegankelijkheid.

Moderner jasje
De stijging is te danken aan een aantal recente aanpassingen op de website. In augustus heeft de site een moderner jasje gekregen. De indeling is veranderd, waardoor de site nog gebruiksvriendelijker is geworden. Er is nu ook een functie waarbij tekst hardop voorgelezen kan worden (Readspeaker). Verder kunt u via snelbuttons snel uw weg vinden naar bijvoorbeeld Afspraak maken, het Digitaal loket of naar het Meldpunt openbare ruimte. Via het digitaal loket kunt u rechtstreeks producten opvragen en betalen via de website. Bijvoorbeeld uittreksels van geboorte, huwelijk en overlijden. U kunt ook uw verhuizing digitaal doorgeven. Voor de elektronische dienstverlening heeft u een DigiD nodig. Dit is een persoonlijke inlogcode, die u kunt gebruiken voor meer overheidsdiensten. Op onze website staat hoe u deze code kunt aanvragen. U kunt de code ook rechtstreeks aanvragen via de website www.digid.nl.