Ritchie Bros. Auctioneers opent nieuw veilingterrein in Europa 25/11/2009 09:06

PR Newswire

BREDA, Nederland, November 25 /PRNewswire/ --

- Veilinghuis houdt openbare materieelveilingen in Polen, Duitsland, Spanje en Turkije in één week en kondigt de bouw aan van een nieuw veilingterrein in Duitsland

's Werelds grootste industriële veilingbedrijf, Ritchie Bros. Auctioneers (NYSE en TSX: RBA), kondigt aan dat het een leasecontract is overeengekomen voor de lange termijn voor circa 16 hectaren land in Meppen, Duitsland. Het internationale veilingbedrijf is van plan daar in december te starten met de bouw van een nieuw veilingterrein. Medio 2010 zou deze zesde veilinglocatie in Europa van het bedrijf klaar moeten zijn.

In samenwerking met Agravis, een service center en dealer van agrarisch materieel, organiseert Ritchie Bros. al sinds 2004 agrarische materieelveilingen in Meppen. Bij de meest recente veiling in Meppen op 19 november 2009, werden 640 tractors en ander agrarisch materieel verkocht aan meer dan 850 geregistreerde bieders.

"We trekken met onze openbare veilingen zonder minimum of vastgestelde prijzen steeds meer publiek over de hele wereld, en we verkopen dan ook steeds meer materieel," aldus Guylain Turgeon, Senior Vice President en Managing Director voor Europa, het Midden-Oosten en Azië. "In landen als India en Turkije zijn we succesvolle nieuwkomers, maar dat neemt niet weg dat we ons ook in Europa verder blijven ontwikkelen. Iedere dag groeit ons Europese netwerk en bereiken we meer nieuwe klanten. Met de komst van deze nieuwe locatie in Duitsland blijft de hoge kwaliteit van onze veilingen - inclusief alle daarbij behorende diensten - die klanten van ons gewend zijn, ook voor de toekomst gewaarborgd."

Vorige week hield Ritchie Bros. succesvol veilingen in Polen, Duitsland, Spanje en haar eerste veiling ooit in Turkije. In totaal trokken deze veilingen samen meer dan 2150 geregistreerde bieders, zowel op locatie als online. In totaal werden meer dan 2800 bouwmachines, vrachtwagens en ander materieel verkocht bij de veilingen in deze landen, resulterend in totale opbrengst van ruim 27 miljoen euro.

Voor de komende twee weken staan openbare materieelveilingen zonder minimum of vastgestelde prijzen op de agenda in Nederland (25-27 november), Frankrijk (1 december) en Italië (3 & 4 december).

Over Ritchie Bros.

Het in 1958 opgerichte Ritchie Bros. Auctioneers, is 's werelds grootste industriële veilingbedrijf (NYSE en TSX: RBA). Het bedrijf is actief in meer dan 25 landen en met ruim 110 vestigingen, waaronder 39 permanente veilingterreinen, verkoopt het meer materieel - zowel op locatie als online - dan enig ander bedrijf ter wereld. Via openbare veilingen zonder minimum of vastgestelde prijzen verkoopt Ritchie Bros. een ruim assortiment aan gebruikt en ongebruikt materieel voor de bouw, de transportsector, de mijn-, bos- en landbouw, de overslag, de aardolie- en de maritieme industrie. Het bedrijf heeft een website, http://www.rbauction.com, en een Wikipedia voor sponsors en materieel, http://www.RitchieWiki.com.

Wij wijzen (toekomstige) investeerders erop dat de informatie in dit bericht niet als indicatief kan worden aangemerkt met betrekking tot de financiële bedrijfsresultaten over deze of enig andere periode.

Neem voor meer informatie contact op met: Guylain Turgeon, Managing Director, Ritchie Bros. Auctioneers, Tel: +31-765-242-600 Of Alexander Ypeij, Communications Specialist, Europa, Ritchie Bros. Auctioneers, Tel: +31-765-242-600 of e-mail: aypeij@rbauction.com Of Kim Schulz, Corporate Communications Manager, Ritchie Bros. Auctioneers, GSM (Canada): +1-604-788-5379 of e-mail: kschulz@rbauction.com






-