Credit Agricole en Equens bespreken partnerschap voor verwerking van kaart- en betalingstransacties 25/11/2009 09:08

PR Newswire

PARIJS en UTRECHT, Nederland, November 25 /PRNewswire/ -- Op basis van een gemeenschappelijke visie met betrekking tot strategische ontwikkelingen in de Europese markt voor de verwerking van kaart- en betalingstransacties, hebben Crédit Agricole S.A. en Equens SE een exclusieve overeenkomst ondertekend om de mogelijkheden te verkennen hun betaalplatforms op elkaar af te stemmen en zo een belangrijke aanbieder van betaalservices in Europa te worden. Met een gecombineerd volume van ruim 15 miljard transacties zouden Equens en CEDICAM, de dochteronderneming van Crédit Agricole S.A. en de 'Caisses Régionales' die zich richt op betalingsverwerkingen en -systemen, koploper worden in de Europese markt.

De totstandkoming van deze toonaangevende aanbieder van betaalservices gaat uit van de volgende drie basisprincipes:

volumes combineren en synergievoordelen realiseren met als doel de verwerkingskosten te verlagen;

groeidynamiek stimuleren vanuit een unieke positie als Europees koploper die technische en commerciële expertise en brede regionale dekking biedt;

kennis delen die ten goede komt aan de totale productketen.

Het doel is de onderhandelingen in 2010 af te ronden. Voordat een definitieve overeenkomst wordt ondertekend, zullen de betrokken werknemersvertegenwoordigers worden geraadpleegd en zal de goedkeuring worden ingewonnen van de relevante regelgevende instanties.

Jean-Yves Hocher, Deputy CEO van Credit Agricole S.A.: "Het snel veranderende Europese landschap stelt ons voor grote uitdagingen. Door een partnerschap met Equens aan te gaan en zo de belangrijkste pan-Europese processor van kaart- en betalingstransacties te worden, kunnen we expertise, technologie, diepgaande kennis en de verwerking van miljarden transacties samenbrengen ten behoeve van ons netwerk. Dit is volledig in lijn met de strategie van Crédit Agricole om industriële partnerschappen op te bouwen met banken."

Michael Steinbach, voorzitter van de Board of Directors van Equens: "De beoogde samenwerking met CEDICAM is een belangrijke stap binnen onze strategie om de belangrijkste pan-Europese processor te worden. Deze samenwerking zal ons in staat stellen onze omvang, ons geografische bereik en ons productaanbod verder uit te breiden in het voordeel van onze huidige en toekomstige klanten en aandeelhouders, zoals ABN AMRO, DZ BANK, ICBPI, ING en Rabobank."


---