Gemeente Emmen


*

Emmen en provincie Drenthe ondertekenen Culturele Alliantie 2009-2012

dinsdag 17 november 2009

Op dinsdag 17 november ondertekenen provincie Drenthe en gemeente Emmen de culturele alliantie. Het gezamenlijke cultuurbeleid van Emmen en de provincie Drenthe krijgt met deze ondertekening voor de komende vier jaar een forse impuls. Wethouder Thalens en gedeputeerde Munniksma hebben in de culturele alliantie de samenwerking vastgelegd op negen cultuurthema's. Cultuurparticipatie, cultureel erfgoed, citymarketing/cultuur, economie, cultuureducatie, bibliotheekbeleid, Archeologie, Archiefbeleid, museumfonds en beeldende kunst en vormgeving.

De provincie benadrukt dat het bij culturele allianties gaat om maatwerk per gemeente. Voor de alliantie met gemeente Emmen is voor de jaren 2009 en 2010 een totaalbedrag beschikbaar van ruim EUR 215.000,--. Voor de jaren 2011 en 2012 worden in 2010 de voorbereidingen getroffen.

De ondertekening is tijdens een workshop van de brede school voor kinderen uit groep 1en 2 bij de OBS de Delftlanden en CBS het Talent in Emmen. Deze workshop vindt plaats in het kader van de buitenschoolse opvang. De kinderen maken met verschillende materialen de basisvorm van een "rommelrups". Daarvoor is een "rommelrups" gemaakt van ruim twee meter lang (gesierd met de 9 alliantiethema's).

Wethouder Thalens en gedeputeerde Munniksma benadrukken met de ondertekening nog eens het belang dat gemeente en provincie hechten aan cultuureducatie van jongs af aan.