Gemeente Coevorden

Nieuwe website gemeente optimaal ingericht voor digitale dienstverlening

De website van de gemeente Coevorden wordt volledig vernieuwd. De indeling en de vormgeving worden herzien, de producten en diensten beter in beeld gebracht, het zoeken wordt verbeterd en de site voldoet aan de nieuwste landelijke normen. Vanaf dinsdag 1 december 2009 is de nieuwe website online.

Wat is er verbeterd en nieuw?

De website wordt niet alleen in een nieuw jasje gestoken en wordt gebruiksvriendelijker, maar ook volledig opnieuw ingedeeld. Hierdoor is informatie sneller te vinden. Veranderingen: o het zoeken op de site wordt beter; o u kunt straks op de site ook zoeken naar producten van ministeries, provincies en waterschappen; o u kunt eenvoudig producten en diensten vinden in het digitaal loket. In een aantal gevallen kunt u producten en diensten digitaal regelen, zoals bijvoorbeeld het aanvragen inclusief betalen van een uittreksel uit het bevolkingsregister o u kunt zich abonneren op emailnieuwbrieven: voor de nieuwsberichten, ondernemen en het centrumplan zijn afzonderlijke nieuwsbrieven o wilt u met uw mobiele telefoon de website bekijken? Er is een speciale mobiel.coevorden.nl o maakt u gebruik van Mozilla Firefox of Safari? Dan kunt u ook met gemak op de website kijken: coevorden.nl werkt goed in alle browsers; o door duidelijke kleuren is het makkelijker om door de site te bladeren. U kunt op elk gewenst moment zien waar u bent op de site.

Momenteel wordt er hard gewerkt om alle informatie goed op de site te krijgen. Alle teksten worden herschreven in heldere, minder ambtelijke, taal. Op 1 december wordt de website 's morgens overgezet van oud naar nieuw. Neem dan een kijkje op www.coevorden.nl.