Nederland Fonds voor Podiumkunsten

Debat Cross Over! flirt of verbond? Officiële lancering van ComMotie

25-11-2009 Koninklijke foyer Stadsschouwburg Amsterdam Het Nederlands Fonds voor Podiumkunsten+ (NFPK+), Theater Instituut Nederland (TIN) en Muziek Centrum Nederland (MCN) nodigen u van harte uit voor dit officiële openingsdebat van ComMotie. Na afloop viert ComMotie de lancering met een feestelijke borrel.

Cross Over! flirt of verbond? onderzoekt of en hoe de Nederlandse podiumkunsten (blijvend) veranderen door contact met kunstvormen uit andere culturen en van andere continenten. Terwijl Nederland zich inspant om zijn identiteit te definiëren in de ene canon na de andere, vinden headspins en toprocks hun weg naar academische dans. Latin-jazz, soefi-flamenco en maghreb-rock trekken volle zalen. Grootstedelijke theatermakers putten in één adem uit Shakespeare en Kung fu films, Vondel en Surinaamse tories.

Welke sporen trekt dit in de muziek-, dans- en theatercultuur? Wat maakt dat de ene ontmoeting beklijft en de andere een flirt blijft? Hoeveel moet je weten om te mogen citeren? En hoe beoordeel je zulk work-in-progress dat misschien wel nooit `af' is?

Gespreksleider is Farid Tabarki (oprichter en directeur van Coolpolitics Research).

Te gast zijn (o.a.):
Farooq Chaudhry (producer Akram Khan Company)
Micha Hamel (componist, dirigent en dichter)
Joël Bons (artistiek leider van het Nieuw Ensemble en het Atlas Ensemble) en Monica Akihary (De Molukse zangeres, bekend van de worldbeat formatie Boi Akih)
Maarten van Hinte (MC)
Conny Janssen (artistiek leider Conny Janssen Danst) Willy Thomas (KVS, voorheen Dito'Dito)
DJ Love Supreme en VJ Julian van Buul.

Maandag 30 november van 15.30 tot 18.30 uur in Stadsschouwburg Amsterdam.
Toegang gratis. Aanmelden via debat@commotie.nu. Kijk voor meer informatie en de column van Jaïr Tchong over kosmopolitisme op www.commotie.nu