Online-daters zijn vaak roekeloos bezig 25/11/2009 10:04

PR Newswire

KEULEN, Duitsland, November 25 /PRNewswire/ --

- Schrikbarend: 29% van alle ontmoetingen met mensen die men via het internet heeft leren kennen, vindt in het eigen huis of het huis van de ander plaats.

Hoe goed kent men een flirtpartner van het internet? Blijkbaar goed genoeg om hem of haar uit te nodigen in het eigen huis of deze persoon thuis te bezoeken, denken veel gebruikers van singlesites.

Bij een Europa-brede enquête die in september en oktober 2009 werd gehouden onder 866 deelnemers op http://www.online-dating-websites.nl, bleek dat maar liefst 67% via het internet een of meer blind dates had afgesproken. Het liefst ontmoeten Nederlanders elkaar in cafés of restaurants (56%) of spreken af bij culturele (2%) of sportieve (6%) evenementen. 29% is echter zo roekeloos dat men voor de eerste date meteen bij een van de twee thuis afspreekt.

Voorpret bij date zet het verstand vaak op nul

Europees gezien zijn alleen de Oostenrijkers nog roekelozer (31%). Spanjaarden en Italianen (14%) vermijden echter de eigen vier muren.

"Die grote naïviteit heeft ons verrast", zegt woordvoerster Brit van Basten. "Daarbij moeten toch vooral vrouwen bedenken dat de gevoelige Sunnyboy van de chat snel kan veranderen in een stalker, oplichter of verkrachter - die dan weer in de anonimiteit van het internet verdwijnt." De eigen woning kan snel een val worden wanneer de deur eenmaal is gesloten.

Bij alle voorpret voor de eerste date moet je wel aan je eigen veiligheid blijven denken. Van Basten: 'Kies voor een openbare plaats, blijf via je mobiele telefoon in contact met een vertrouwd persoon en laat je niet overhalen om iets te doen wat je niet wilt!

Over "online-dating-websites.nl":

"De grootste online-dating-websitesvergelijking" ziet zichzelf als een onafhankelijk waarnemer van de Nederlandse online-datingmarkt. Mensen die naar een partner op zoek zijn, kunnen er testresultaten van enkele vooraanstaande single-portals vinden en tips voor flirten via het internet.

"online-dating-websites.nl" is onderdeel van het Duitse
Metaflake-netwerk, dat vanuit Keulen in 10 landen actief is.

Contactpersoon voor de media:

Brit van Basten
metaflake
Hansaring 125
D-50670 Köln
Telefoon: +49(221)130-87-10
E-mail: pers@online-dating-websites.nl

Contactpersoon voor de media: Brit van Basten, metaflake, Telefoon: +49(221)130-87-10, E-mail: pers@online-dating-websites.nl






-