Nederland Fonds voor Podiumkunsten

Herziening presentaties buitenland

25-11-2009 Het NFPK+ is bezig met een herziening van de regeling voor presentaties buitenland zodat de voorwaarden van de regeling eenvoudiger en helderder worden voor de aanvragers.

Tot op heden werd gekeken of een aanvrager 'representatief' is voor het Nederlandse aanbod, maar deze eis wordt vervangen door een toets waarbij het Fonds kijkt of een aanvrager in de afgelopen anderhalf jaar meer dan 10 voorstellingen of concerten heeft gegeven op Nederlandse podia. Kortom, het algemene beginsel vertaalt het Fonds naar een praktische toets. Aanvragers kunnen op deze manier van tevoren beter in te schatten of zij voor subsidie in aanmerking komen en zo ja voor welk bedrag.

Subsidies voor presentaties buitenland bedoeld voor kleine, relatief goedkope projecten met een korte voorbereidingstijd blijven onveranderd. Voor omvangrijkere of duurdere projecten is de regeling internationalisering de aangewezen weg. Ook de werkwijze met maandelijkse indiening en een besluit binnen 4 weken, evenals het beschikbare budget (EUR 600.00 per jaar) blijven ongewijzigd. De nieuwe regeling gaat naar verwachting met ingang van 1 januari aanstaande in. Meer informatie volgt in de loop van december op de website van het Fonds: www.nfpk.nl