Gemeente Haaksbergen


BMT succes voor Haaksbergen
25-11-2009 BMT succes voor Haaksbergen
Het Expo Center in Hengelo vormde vorige week dinsdag en woensdag twee dagen lang het podium voor Business Meeting Twente. Op deze beurs waren, behalve de gemeente Haaksbergen, ook diverse Haaksbergse ondernemingen present. De gemeente is tevreden over de opgedane contacten en trots dat maar liefst twee Haaksbergse bedrijven met een prestigieuze prijs naar huis gingen.

De Rabobank Enschede-Haaksbergen won op de tweede beursdag de Beste Werkgever Award 2009. Die werd voor de vierde keer uitgereikt. Voor het eerst kon het publiek via sms zijn stem uitbrengen en voor het eerst ook werd de prijsuitreiking live uitgezonden door RTV Oost. Directievoorzitter Gerrit Grotenhuis van de Rabobank nam de trofee onder luid applaus in ontvangst van de Enschedese wethouder Myra Koomen.

Een dag eerder won het Haaksbergse bedrijf Safretti de WTC Twente Export Award 2009. De prijs werd door trainercoach Steve McClaren van FC Twente uitgereikt. De jury prees het bedrijf vanwege de snelle buitenlandse groei in het nog korte bestaan van het bedrijf. Safretti werd in 2004 opgericht en ontwikkelde zich in korte tijd van een kleinschalige starter op de Nederlandse markt tot een wereldwijde leverancier van sfeerhaarden.

Burgemeester Karel Loohuis kijkt tevreden terug op twee drukke beursdagen. "We hebben weer veel contacten opgedaan waar we in de toekomst wat aan hebben. We hebben bedrijven laten zien wat Haaksbergen te bieden heeft. Het ondernemersklimaat is in Haaksbergen uitstekend. Dat de Rabobank en Safretti er met de twee hoofdprijzen vandoor gingen, is een teken dat Haaksbergen het goed doet in ondernemersland."