Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 10.00 uur

Utrecht, 25-11-2009

Bellend met drank op

LOENERSLOOT Een automobilist pleegde op dinsdagavond 24 november meerdere overtredingen.

Rond 21.00 uur zagen agenten een automobilist niet handenvrij bellend en zonder gordel over de Rijksweg A2 in de richting van Amsterdam rijden. Zij gaven de automobilist ter hoogte van Loenersloot een stopteken. Bij het aanspreken van de automobilist, een 54-jarige man uit Maarssen, roken de agenten een sterke alcohollucht. Daarom werd de Maarssenaar aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de verdachte 375 ug/l, terwijl de wettelijke limiet 220 ug/l is. Tegen de Maarssenaar is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol, zonder gordel en onder invloed van alcohol.

Pizzakoerier beroofd

MIJDRECHT Een pizzakoerier werd op dinsdagavond 24 november onder bedreiging beroofd.

Rond 20.30 uur zette een 18-jarige pizzakoerier uit Wilnis op de Boezemmolen zijn brommer op slot. Hij liep met een bestelling naar het portiek van een flat. In dat portiek werd hij van achteren beetgepakt en werd een mes op zijn keel gezet. De verdachte dwong hem zijn portemonnee af te geven, waarna hij ervandoor ging. De verdachte was rond de 1.80 meter en droeg zwarte kleding. Na de melding stelden agenten ter plaatse een onderzoek in, maar daarbij werd de verdachte niet meer aangetroffen.

Aan getuigen van de beroving, rond 20.30 uur, en aan mensen die iets verdachts hebben gezien op of in de omgeving van de Boezemmolen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.