Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 10.00 uur

Utrecht, 25-11-2009

Overval op winkel

UTRECHT- Op dinsdag werd een overval gepleegd op een winkel aan de Draaiweg. Omstreeks 17.45 uur kwam een nog onbekende man binnen en bedreigde de medewerker met een groot mes. De man eiste geld. Kennelijk schrok de man en verdween vervolgens zonder buit. De verdachte is een man met licht getinte huidskleur, rond de 20 jaar oud, ongeveer 1.70 lang. Hij droeg een zwarte muts, een zwarte jas en witte schoenen. De politie verzoekt getuigen contact op te nemen via 0900-8844.

Zwaaien met pistool

UTRECHT- Op dinsdag werd een jongen aangehouden met een vuurwapen. Omstreeks 16.10 uur kreeg de politie de melding dat een jongen met een vuurwapen aan het zwaaien was op de Roelantdreef. De politie ging op zoek naar de jongen en in de omgeving werd een 17-jarige jongen uit Utrecht aangetroffen. Agenten hadden gezien dat hij iets in de bosjes had weggegooid. Een politiehond ging op onderzoek uit en het nepvuurwapen werd aangetroffen. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt. Later werd nog een 21-jarige vrouw uit Utrecht aangehouden. Zij was de eigenaar van het wapen. Waarom de jongen met het wapen op straat liep is onbekend.

Hennep aangetroffen

UTRECHT- In een woning aan de Paulus van Vianenstraat werd dinsdagochtend hennep aangetroffen. Na binnengekomen informatie gingen agenten poolshoogte nemen bij de woning. In de woning werden 125 hennepplanten aangetroffen en tevens werd illegaal stroom afgetapt. De bewoner, een 30-jarige man uit Utrecht, werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Geslagen

UTRECHT- Op dinsdag werd een fietser geslagen door een automobilist. Omstreeks 18.00 uur fietste een 30-jarige man uit Utrecht over de Diamantweg. Hij haalde hier een aantal stilstaande autos in. Plotseling begon deze rij autos te rijden met als gevolg dat de Utrechter een spiegel van een auto aantikte. De onbekend gebleven bestuurder stapte direct uit en sloeg de fietser een aantal keren op zijn hoofd. De automobilist verdween vervolgens. De fietser deed aangifte bij de politie en zij heeft de zaak in onderzoek. De politie verzoekt getuigen contact op te nemen via 0900-8844.