Politie Groningen

Woensdag 25 november 2009

Provincie Groningen, 25-11-2009

Wildervank: twee gewonden bij verkeersongeval

Bij een verkeersongeval op de Woortmanslaan in Wildervank zijn dinsdagavond twee mannen gewond geraakt. Een 19-jarige man uit Hoogezand moest volgens eigen zeggen met zijn auto iets uitwijken voor een tegemoetkomende auto. De Hoogezandster kwam vervolgens in de berm terecht. Na een stuurcorrectie raakte hij de controle kwijt over het stuur. De auto botste tegen een boom en belandde uiteindelijk in een nabijgelegen sloot. Zowel de bestuurder als zijn 18-jarige passagier uit Hoogezand werden met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De auto van het slachtoffer werd afgesleept. De politie heeft een analyse en een rapportage van het ongeval gemaakt.

Bellingwolde: man gewond bij eenzijdige aanrijding
Bij een verkeersongeval op de Blijhamsterweg is dinsdagmiddag een 22-jarige man uit Blijham gewond geraakt. De man was na een stuurcorrectie met zijn auto in een slip geraakt. Hij kwam met zijn auto tegen een boom tot stilstand. Het slachtoffer is door de brandweer uit zijn auto bevrijd en vervolgens met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De zwaar beschadigde wagen werd afgesleept. Van het ongeval is een rapportage gemaakt.

Delfzijl: één aanhouding bij alcoholcontrole

Bij een alcoholcontrole op de Europaweg in Delfzijl heeft de politie dinsdagnacht een 26-jarige vrouw uit Delfzijl aangehouden. De vrouw werd, rijdend op haar bromfiets, gecontroleerd. Een blaastest wees uit dat de Delfzijlster te veel alcohol had gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat de verdachte 0,9 promille in haar bloed had. De politie nam het rijbewijs van de vrouw, een beginnende bestuurder, in. Zij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op. De andere gecontroleerde bestuurders hadden geen alcohol gedronken.

Groningen: overval op coffeeshop

Een onbekende man heeft dinsdagmiddag een coffeeshop in de Noorderstationsstraat overvallen. De gemaskerde overvaller kwam de zaak binnen, waarna hij direct geld eiste. Om zijn eis kracht bij te zetten, dreigde de overvaller met een wapen. Hierop gaf een medewerker geld af aan de man. Met de buit ging de dader er vervolgens vandoor. Het roofcoördinatieteam stelt een onderzoek in. Van de eigenaar van de coffeeshop is een aangifte opgenomen. Ook heeft de politie al getuigen gehoord.

Bierum: politie rolt hennepkwekerij op

De politie heeft dinsdagmiddag aan de Borgsingel in Bierum een niet werkende hennepkwekerij aangetroffen. Na een tip troffen agenten op de bovenverdieping van de woning een professioneel ingerichte hennepkwekerij aan. De kwekerij was echter niet meer actief. De politie heeft de apparatuur van de kwekerij in beslag genomen, evenals ruim een kilo hennep. De bewoner van het pand wordt gehoord.