Politie Groningen

Dinsdag 24 november 2009

Provincie Groningen , 24-11-2009

Hoogezand/Groningen: politie rolt hennepplantages op

De politie heeft maandag op basis van binnengekomen informatie op vier locaties hennepplantages aangetroffen en ontmanteld. In de kelder van een woning aan de Johannes Vermeerstraat in Groningen trof de politie ruim twee kilo henneptoppen aan. De softdrugs heeft een straatwaarde van ongeveer 10.000 euro. Daarnaast trof de politie in een woning aan de Goeman Borgesiusstraat in Hoogezand een plantage in twee slaapkamers aan. In totaal ging het hier om 327 hennepplanten. Ook in een woning aan de Parallelweg in Hoogezand trof de politie op de zolder 201 oogstklare planten met een lengte van 60 cm aan. Ten slotte werd in een slaapkamer en op de zolderverdieping van een woning aan de Atlas in Hoogezand hennepkwekerijen met 532 planten opgerold. In alle gevallen zijn de planten en de bijbehorende apparatuur vernietigd. De politie maakt proces-verbaal op. De bewoners worden gehoord.

Groningen: man bedreigd met vuurwapen

Een 31-jarige man uit Groningen heeft maandag aangifte gedaan van bedreiging. Hij vertelde aan de agenten dat hij even daarvoor bij een parkeerplaats aan de Claremaheerd door een andere man was bedreigd met een vuurwapen. Een tweede man had hem met pepperspray in het gezicht gespoten. De reden voor het incident zou mogelijk liggen in een eerder geschil tussen de mannen. De politie stelt een onderzoek in.

Bedum: jongen met buks aangehouden

Een 14-jarige jongen uit Bedum is maandagmiddag door de politie aangehouden in zijn woonplaats. De agenten kregen een melding dat er met een buks werd geschoten in de nabijheid van garages. In een van de garages troffen de agenten de 14-jarige samen met vriendjes aan. De pompbuks werd in beslaggenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: bekeuringen bij roodlichtcontrole

De politie controleerde dinsdagmorgen 24 november op de N361 tussen Groningen en Adorp bij de werkzaamheden die op deze weg worden verricht. Het verkeer rijdt uit beide richtingen over één rijstrook. Ook wordt het verkeer met de hulp van verkeerslichten geregeld. Tijdens de roodlichtcontrole deelde de politie 17 bekeuringen uit.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie controleerde maandag 23 november op diverse plaatsen op snelheid.

Groningen, Provincialeweg N355: aantal geregistreerde voertuigen: 2373, aantal overtredingen: 23, hoogst gemeten snelheid: 116 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Groningen, Friesestraatweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1725, aantal overtredingen: 50, hoogst gemeten snelheid: 93 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Leens, Provincialeweg N361: aantal geregistreerde voertuigen: 567, aantal overtredingen: 10, hoogst gemeten snelheid: 138 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Groningen, Paterswoldseweg: aantal geregistreerde voertuigen: 481, aantal overtredingen: 48, hoogst gemeten snelheid: 80 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Garmerwolde, Provincialeweg N360: aantal geregistreerde voertuigen: 1681, aantal overtredingen: 13, hoogst gemeten snelheid: 93 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Groningen, Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1985, aantal overtredingen: 16, hoogst gemeten snelheid: 138 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.