Gemeente Coevorden

Opvoedcafé in Coevorden trok jong en oud

Jong en oud was op zaterdag 21 november te vinden in het Opvoedcafé op de Markt in Coevorden. Het Centrum voor Jeugd en Gezin Coevorden (CJG Coevorden) organiseerde dit café van 13.00 tot 15.00 uur. Terwijl de kinderen zich vermaakten met de zwarte pieten, theatergroep en klimwand, gingen medewerkers van het CJG in gesprek met ouders en grootouders en iedereen die een mening heeft over opvoeden.

Aan het opvoeddebat namen jongeren, ouders, grootouders en wethouder Truus Pot deel. Het debat ging o.a. over herinneringen aan de eigen opvoeding, het belang van blijven praten met je kind/puber en grenzen stellen. Het aanwezige publiek kon meestemmen over de stellingen met rode en groene kaarten.

Opvoedbingo

Ouders konden meedoen aan een opvoedbingo, waarbij het ging om het uitwisselen van ervaringen. Dit leverde leuke, ontroerende en soms indrukwekkende verhalen op. Voor de ouders die hebben meegedaan aan de opvoedbingo en hun kaart hebben ingeleverd: op 1 december wordt op de website www.cjgcoevorden.nl de prijswinnaar van het weekendje CenterParcs bekend gemaakt.

Film

Door jongeren is gefilmd tijdens het Opvoedcafé. Deze film wordt in de week van 30 november getoond op de website www.emmen.nu.