Politie Rotterdam Rijnmond

Dinsdag 24 november 2009
POLITIE HOUDT MAN AAN VOOR AUTO-INBRAKEN
ROTTERDAM - Maandagavond, rond kwart voor twaalf, kregen agenten de melding dat er een man had ingebroken in een auto bij een bioscoop op het Cor Kieboomplein. Er werd een signalement verspreid onder alle politie-eenheden. Op de Stadionweg, ter hoogte van het Zandvlietplein, werd de man herkend. Deze 32-jarige man uit Capelle aan den IJssel bleek twee radio's bij zich te hebben. Eén van de twee bleek afkomstig uit een auto die bij de bioscoop geparkeerd stond. De man is aangehouden.

ROODLICHTCONTROLE
MAASSLUIS - De politie heeft maandagochtend tussen acht uur en negen uur een roodlichtcontrole gehouden op de kruising aan de laan 1940 1945 en de Julianalaan. Hierbij werden twee bestuurders bekeurd voor het negeren van het rode verkeerslicht.

VERKEERSCONTROLE
ROTTERDAM-NOORD - Naar aanleiding van klachten, controleerde de politie maandagmiddag tussen half vier en half zes op het tegen de richting inrijden in de Heijbergstraat. In totaal werden twee bekeuringen uitgeschreven.

POLITIE HOUDT VERDACHTEN AAN VOOR DIEFSTAL
VLAARDINGEN - Maandagmiddag rond vijf uur kreeg de politie de melding dat in de Waterleidingstraat twee personen beroofd zouden zijn. Eén van de slachtoffers werd daarbij op zijn hoofd geslagen, het andere slachtoffer in zijn gezicht. De daders gingen er vandoor in een auto. Het slachtoffer heeft de auto nog gevolgd, maar raakte hem kwijt. Wel had hij het kenteken op geschreven. Dat gaf hij door aan de agenten. Medewerkers van Cameratoezicht konden de auto vrijwel direct volgen. De vier verdachten zijn aangehouden bij de Maastunnel. Het voertuig is in beslag genomen en veiliggesteld op sporen. Bij de verdachten werd een groot geldbedrag aangetroffen, diverse telefoons en simkaarten. Ook dat werd in beslag genomen. De 17-jarige en 21-jarige Rotterdammers, een 19-jarige man uit Poortugaal en een 21-jarige man uit Roosendaal zijn overgebracht naar een politiebureau en ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

POLITIE BEKEURT MAN VOOR ONVEILIG RIJGEDRAG
MAASSLUIS - Agenten reden in de nacht van maandag op dinsdag over de Westlandseweg en zagen daar een voertuig dat met hoge snelheid reed. De agenten volgden het voertuig. De bestuurder reed op de rotonde tegen het verkeer in. Ook doofde de bestuurder de lichten van de auto en reed hard weg toen hij de agenten zag. De man is staande gehouden op de Bm Wesselinkstraat en heeft de nodige bekeuringen gekregen.

POLITIE HOUDT CONTROLE IN BRIELLE EN HELLEVOETSLUIS

BRIELLE - De politie heeft van vrijdag 20 november op zaterdag 21 november tussen tien uur 's avonds een alcoholcontrole gehouden in Brielle en Hellevoetsluis. De controle vond plaats in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland. Achthondervijfenvijftig automobilisten werden gecontroleerd en in Brielle werd in acht gevallen rijden onder invloed vastgesteld en in Hellevoetsluis twaalf maal. Opvallend was dat er vier beginnend bestuurders onder de verdachten waren. Verder werden er nog vierentwintig processen-verbaal uitgereikt voor verschillende overtredingen.