Politie Drenthe

Woensdag

Provincie Drenthe, 25-11-2009

Automobilist ziet scooter over het hoofd

EMMEN Dinsdagmorgen heeft erop de Phileas Foggstraat een ongeval tussen een auto en een scooter plaats gevonden. Een 52-jarige automobiliste uit Emmen reed vanuit een oprit de Phileas Foggstraat op en zag daarbij vermoedelijk de 16-jarige bestuurder van de scooter uit Erica, welke voor hem van rechts over het fietspad kwam, over het hoofd. Een botsing was het gevolg. De jongen is met een gebroken sleutelbeek overgebracht naar het Scheper Ziekenhuis te Emmen. (2009056926)

Aanrijding shovel en fietser

BEILEN Een is 72-jarige vrouw uit Beilen is dinsdagmorgen zwaar gewond geraakt bij een ongeval. De vrouw fietste over Asserweg in de richting van de Esweg. Op de kruising wilde zij links afslaan de Asserstraat op. Op de Asserstraat reed een 40-jarige man uit Elim in een shovel welke linksaf wilde slaan de Asserweg op in de richting van de Esweg. Hierbij zag de man de fietser over het hoofd welke werd geraakt door de shovel en op het asfalt terecht kwam. De vrouw is met hoofdletsel overgebracht naar het UMCG te Groningen. (2009056946)

Winkeldief aangehouden

ASSEN Dinsdagmiddag is een 31-jarige man uit Groningen aangehouden. De man had in een winkel aan de Stelmakerstraat een telefoon meegenomen zonder te betalen. Bij het verlaten van de winkel ging het alarmpoortje af waarop de man er te voet vandoor ging. Het winkelpersoneel achtervolgde de man en kon hem aangehouden. Hij is vervolgens overgedragen aan de politie. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (2009056968)

Man aangehouden

ASSEN De politie heeft dinsdagmiddag een 35-jarige man uit Assen aangehouden. De man had op de Oosterparallelweg ruzie met een andere man(leeftijd en woonplaats onbekend) waarbij de man uit Assen twee messen had getrokken en bedreigingen uitte. De man is door de politie aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De messen zijn in beslag genomen. (2009057006)

Jonge winkeldievegges aangehouden

ASSEN De politie heeft dinsdagmiddag twee meisjes van 13 en 14 jaar oud uit Assen aangehouden. De meisjes hadden bij een winkel aan het Koopsmansplein sieraden en make-up meegenomen zonder te betalen. Het winkelpersoneel zag dit, hield de meisjes aan en alarmeerde de politie. De meisjes gaan beide een HALT-traject in. (2009057027)

Bromfietsrijbewijs ingevorderd

EERSTE EXLOËRMOND De politie heeft dinsdagmiddag een 17-jarige bromfietser uit Nieuw-Weerdinge aangehouden. De jongen reed over het fietspad langs de N379 met een snelheid van 76 km/u. De maximum toegestane snelheid voor bromfietsers op dat weggedeelte is 40 km/u. Het bromfietsrijbewijs van de jongen is ingevorderd. Er is proces-verbaal opgemaakt. (2009057055)

Bestemd voor de media

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.