Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

District Breda, 24-11-2009

Politie onderzoekt brutale inbraak in supermarkt

BREDA: De politie kreeg dinsdag rond 09.45 uur melding van een inbraak in een supermarkt aan de Donk. Personeel hoorde kabaal in een
afgesloten ruimte van het pand, die niet voor klanten te betreden is. Er bleken een aantal plafondplaten kapot te zijn en het werd al snel duidelijk dat er mensen tussen het plafond en het dak zaten. Men zag twee mannen wegvluchten op een motorfiets.
Het personeel alarmeerde de politie. Deze constateerde dat de daders, die er met een geldbedrag vandoor waren gegaan, hadden ingebroken in het pand, vermoedelijk voor openingstijd. Toen het personeel de afgesloten ruimte verliet sloegen de inbrekers hun slag. Bij hun vlucht werden ze betrapt en maakten ze zich uit de voeten via het dak. Buiten sprongen ze op de motor en reden weg in de richting van de Emerparklaan. Vermoedelijk gaat het om een gestolen voertuig.

De politie startte direct een onderzoek. De omgeving van de supermarkt werd afgezet voor sporenonderzoek en het pand was enige tijd niet toegankelijk voor klanten. Van meerdere getuigen is een verklaring afgenomen.

De politie verstuurde direct na de melding een SMS-Alert. Omdat op dat moment nog niet duidelijk was wat er zich had voorgedaan werd hierin nog melding gemaakt van een overval en niet van een inbraak. Er werd hierin gevraagd uit te kijken naar twee personen in zwarte kleding met beiden een helm op. De twee waren in bezit van een groene tas en waren weggevlucht richting de Emerparklaan. In een tweede SMS-Alert werd gesproken van een brutale inbraak.

De politie verzoekt getuigen die iets hebben gezien wat mogelijk te maken heeft met deze inbraak zich te melden bij de politie via 0900-8844.

Verdachte aangehouden na vondst 25 liter GHB

BREDA: De politie hield maandagmiddag een 31-jarige Bredanaar aan. De man werd maandag 9 november staande gehouden op de Trekpot. De politie was op dat moment bezig met het oprollen van een hennepkwekerij in een loods. De 31-jarige man werd gecontroleerd en de politie trof in zijn auto een weegschaal en een jerrycan aan. De man verklaarde dat in de jerrycan vloeistof voor auto-onderhoud zat. De jerrycan en de
weegschaal werden in beslag genomen voor onderzoek. Van de man werd een verklaring opgenomen.
In de jerrycan bleek na onderzoek 25 liter GHB te zitten. Maandag werd de man daarom alsnog aangehouden en in verzekering gesteld.

Vandaag zette de politie het onderzoek voort. In de woning van de verdachte in de wijk Doornbos-Linie werd 16 kg hennep aangetroffen. In een loods aan de Trekpot werd nog eens 50 liter GHB aangetroffen. Van deze loods had de verdachte een sleutel in bezit. Alle drugs zijn in beslag genomen voor onderzoek en vernietiging. Na verhoor is de man dinsdag in overleg met de officier van justitie in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Beschonken bestuurder aangehouden na eenzijdig ongeval

BAARLE-NASSAU: De politie hield maandagavond een 61-jarige man uit Tilburg aan voor rijden onder invloed. De brandweer was rond 19.30 uur bezig met het verwijderen van een omgewaaide boom op de Grens, toen ze een automobilist een sloot in zagen rijden. Bij het aanspreken van de man leek hij onder invloed van alcohol. Ook zou hij er vandoor willen gaan, maar werd hij tegengehouden door de brandweer.
Bij arriveren van de politie bleek dat de man zijn auto had
afgesloten, maar de sleutels was verloren. Het voertuig is
weggetakeld. De bestuurder werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De automobilist was niet in bezit van een rijbewijs en behoorlijk onder invloed van alcohol. Uit een ademanalyse bleek een uitslag van 600 ug/l. Na verhoor is de verdachte in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Beschonken bestuurder rijdt tegen vangrail aan

BREDA: De politie hield tegen 23.30 uur een automobilist aan voor rijden onder invloed en het verlaten van de plaats van een ongeval. Een getuige zag een automobilist bij het knooppunt Sint Annabosch tegen de vangrail rijden. Ook meldde de getuige dat de man met een fles drank achter het stuur zat.
De politie kon de slingerende automobilist ter hoogte van Breda aan stopteken geven. De auto van de bestuurder was beschadigd. Het voertuig bleek bij navraag niet te zijn verzekerd.
Uit een blaastest bleek dat de man teveel had gedronken. Hij moest mee naar het politiebureau, waar hem een ademanalyse werd afgenomen. De uitslag hiervan bedroeg 660 ug/l. Het rijbewijs van de 35-jarige inwoner van Utrecht is ingevorderd, hij kreeg een rijverbod van 7 uur en het CBR is verzocht hem opnieuw te testen op zijn rijvaardigheid. Na zijn vrijlating verscheurde de man de door de politie aan hem uitgereikte documenten en begon zijn eigen auto te vernielen. Hij takelde de auto, die bij het politiebureau op een parkeerplaats stond, toe door ruiten in de slaan en op de motorkap en het dak te springen. Hierna deed hij afstand van het voertuig.

Man gewond na val van dak

RIJSBERGEN: Dinsdag kregen hulpdiensten even voor 11.30 uur het verzoek te gaan naar de Tiggeltsestraat in verband met een ongeval. Bij aankomst bleek een 24-jarige man uit Voorthuizen van het dak van een in aanbouw zijnde schuur te zijn gevallen. De man was bezig werkzaamheden aan het dak te verrichten, toen hij door onbekende oorzaak naar beneden viel.
Politie, ambulance en een traumahelikopter snelden naar de plaats van het ongeval. Het slachtoffer was niet aanspreekbaar en is overgebracht naar het Sint Elizabeth ziekenhuis met hoofdletsel.
De politie heeft de arbeidsinspectie in kennis gesteld.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 24-11-2009 17:31 | © Regio Midden en West Brabant |