Gemeente Bernheze


Bekeuringen voor foutparkeren `t Dorp

't Dorp in Heesch is nu bijna twee maanden bij wijze van proef gesloten voor doorgaand verkeer. Daarnaast is op een gedeelte van 't Dorp en de Beellandstraat een blauwe zone ingesteld (parkeerschijfzone voor maximaal twee uur). Na een periode van waarschuwen door de handhavers zullen overtredingen vanaf 1 december 2009 worden bekeurd.

De blauwe zone houdt in dat u alleen met het tonen van een parkeerschijf kunt parkeren, maximaal twee uur lang. De blauwe zone is te herkennen aan de aanwezige verkeersborden en aan de blauwe markering op het wegdek. Alleen op de plekken waar de blauwe markering is aangebracht mag worden geparkeerd.

De gemeente heeft in de eerste weken van de proef ruim 500 gratis parkeerschijven weggegeven. Omdat inwoners aan deze nieuwe verkeerssituatie moeten kunnen wennen, hebben wij in de afgelopen weken waarschuwingen uitgedeeld aan foutparkeerders. Tot nu toe zijn ongeveer 250 schriftelijke en 300 mondelinge waarschuwingen gegeven.

Dit gaat nu veranderen, want vanaf 1 december 2009 kunnen foutparkeerders een bekeuring krijgen. Wie geen parkeerschijf gebruikt, buiten de blauwe vakken parkeert of langer dan twee uur parkeert, riskeert een boete van EUR 60,-.

Adresgegevens

Bezoekadres: De Misse 6,
5384 BZ Heesch
Postadres: Postbus 19,

5384 ZG Heesch
gemeente@bernheze.org
Tel. (0412) 45 88 88
Fax (0412) 45 46 35