Gemeente Langedijk


* Werkzaamheden in Langedijk

Werkzaamheden in Langedijk

25-11-2009 -

Bovenweg/Twuyverweg
De herinrichting van de Bovenweg/Twuyverweg is afgerond.

Twuyverhoek
Aannemer G.P. Groot bv. is op dit moment bezig met de laatste werkzaamheden aan het plan Twuyverhoek. Deze werkzaamheden zijn naar verwachting voor de kerstvakantie afgerond.

Baggerwerkzaamheden
Het hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier is medio november gestart met baggerwerkzaamheden in Heerhugowaard, Harenkarspel en Langedijk. Deze duren 15 maart 2010. Het betreft in Langedijk onder meer grote delen van de Achterburggracht. Omwonenden worden nader geïnformeerd.

Voetpad Zonoord/Kloet
Het voetpad Zonoord/Kloet is tijdelijk afgesloten. Hier worden een nieuw woon-zorgcomplex en een appartementencomplex gerealiseerd. De bouwwerkzaamheden daarvoor zijn inmiddels van start gegaan. Uit oogpunt van veiligheid is gebruik van het voetpad gedurende een periode van zes maanden niet mogelijk. Naar verwachting kan het voetpad vanaf half april 2010 weer worden gebruikt.

Onderhoud en vervanging van bruggen
Op enkele plaatsen in de gemeente worden nieuwe bruggen geplaatst of bruggen geheel vervangen. Op andere plaatsen vindt groot onderhoud plaats.

Oxhoofdpad
De brug aan het Oxhoofdpad in Broek op Langedijk wordt eind november opgeknapt. Hierdoor kan tijdelijk verkeershinder ontstaan.

Zaagmolenweg
Aan de Zaagmolenweg in Oudkarspel worden ter hoogte van de vrije kavels twee bruggen aangelegd. Dit vindt plaats vanaf eind november tot in december. Verkeer ondervindt hier geen hinder van.

Kasteelstraat
De voetgangsersbrug aan de Kasteelstraat in Oudkasrpel wordt geheel vervangen, inclusief de houten palen. De werkzaamheden nemen enkele weken in beslag en starten in januari.

Mosselstraat
Het geheel vervangen van de voetgangsersbrug in de Mosselstraat in Noord-Scharwoude is een logistiek ingewikkelde klus. Alle materialen moeten vanaf water worden aangevoerd en de werkzaamheden worden vanaf het water uitgevoerd. Dit betekent dat vorst gevolgen heeft voor de uitvoering.

In alle gevallen geldt dat de werkzaamheden langer duren als het weer tegenzit of als de werkzaamheden door onvoorziene omstandigheden minder snel vlotten dan gepland.