Medisch Spectrum Twente


Vaccinatie voor alle medewerkers Medisch Spectrum Twente

Enschede, 25 november

Met ingang van dinsdag 24 november kunnen alle medewerkers van ziekenhuis Medisch Spectrum Twente te Enschede zich op kosten van de werkgever laten vaccineren tegen de Influenza A H1N1.

De Raad van Bestuur van MST heeft het besluit genomen om alle medewerkers van het ziekenhuis in de gelegenheid te stellen zich kosteloos te laten vaccineren. De reden hiervoor is dat er naast artsen en verpleegkundigen ook andere groepen medewerkers werkzaamheden verrichten rond het bed, dan wel zich door het ziekenhuis begeven en in de nabijheid van patiënten kunnen komen. De Raad van Bestuur wil de kans dat zij patiënten in het ziekenhuis eventueel zouden kunnen besmetten, zo klein mogelijk maken.

Vorige week konden medewerkers uit de zogeheten eerste ring (voornamelijk artsen en verpleegkundigen) zich laten vaccineren. Van de in totaal 2800 daarvoor in aanmerking komende medewerkers, hebben ruim 1700 hiervan tot nu toe gebruik gemaakt, ruim 60%. Een hoog percentage, aldus Ton Jenner, bedrijfsarts van MST.

De overige 1200 medewerkers kunnen zich deze week laten vaccineren. Ook in deze groep verwacht de bedrijfsarts een hoge opkomst. Bovendien kunnen medewerkers die vorige week niet in de gelegenheid waren, dan wel bij nader inzien alsnog gevaccineerd willen worden, dit deze week alsnog laten doen.

Omdat ook onder medewerkers van het ziekenhuis vragen leven over de vaccinatie, houdt het ziekenhuis vandaag een voorlichtingsbijeenkomst. Een medisch microbioloog van het streeklaboratorium Twente Achterhoek, de bedrijfsarts en één van de medisch specialisten zullen daar vragen beantwoorden van medewerkers.