Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 25 november '09

Eindejaarsuitkering minima Alkmaar

De gemeente heeft opnieuw besloten om in december een eenmalig extraatje van E 50 te verstrekken aan mensen met een inkomen tot 120% van het sociaal minimum. Degenen van wie de gegevens bekend zijn bij de gemeente zullen hierover deze week een brief ontvangen. Zij ontvangen vóór 5 december de E 50 op hun rekening. Ontvangt u géén brief en denkt u wel in aanmerking te komen voor het bedrag, dan kunt u een aanvraag bij de gemeente indienen.

Voor wie is de E 50 bedoeld?
De E 50 is bedoeld voor huishoudens met een inkomen tot 120% van het sociaal minimum. Dit betekent dat u een zelfstandige huishouding moet voeren en bij het bepalen van het inkomen wordt uitgegaan van het totaal van inkomsten binnen het huishouden. Hoe hoog uw inkomen mag zijn, kunt u vinden op de bijlage bij het aanvraagformulier. Studenten komen niet voor de E 50 in aanmerking.

Waar vindt u het aanvraagformulier?
'loket' > 'werk en inkomen'.
Daarnaast heeft de gemeente informatie en aanvraagformulieren verzonden aan verschillende zorgcentra, zorg/hulpverleningsinstellingen en buurthuizen in Alkmaar met het verzoek deze regeling onder de aandacht te brengen van hun bewoners, klanten en/of bezoekers. Op het aanvraagformulier staat welke bewijsstukken u dient bij te voegen en waar u deze naar toe kunt zenden.

Tot wanneer kunt u uw aanvraag indienen?
U kunt een aanvraag indienen tot 1 februari 2010. Wanneer uw aanvraag is ontvangen vóór 7 december dan wordt, bij toekenning, voor 25 december dit bedrag aan u uitbetaald.

Noot voor redacties

Meer informatie
Voor meer informatie over de E 50 voor de minima kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met de informatiebalie van de gemeente Alkmaar. Dit telefoonnummer is 072-548 88 88.