Nieuwkomer Stoves speelt met fornuizen in op gezonde kooktrend

25/11/2009 11:08

Stoves Benelux


- Fornuizenfabrikant breidt verkoop uit naar Nederland


- De enige met een standaard 'Slow Cooking' oven


- Energiezuinige fornuizen met aandacht voor hygiëne


- Producten worden ambachtelijk in eigen fabriek gemaakt

Stoves is met zijn vrijstaande fornuizen en bijbehorende afzuigkappen een nieuwkomer op de Nederlandse markt. In Engeland behoren de fornuizen al jaren tot de best verkochte van het land. De solide en energiezuinige A-klasse fornuizen kenmerken zich door een hoeveelheid aan praktische, comfortabele en esthetische functies, die gericht zijn op gezond en lekker koken. Stoves is het enige merk in Nederland dat naast de gebruikelijke ovens een standaard 'Slow Cooking' oven kent. Hiermee speelt het in op de trend van gezond eten en voeding bereiden.

Aandacht voor gezond koken

Stoves start dit jaar met een speciaal geselecteerd programma fornuizen voor Nederland. Het programma bestaat uit drie series moderne, landelijke en kleurrijke fornuizen met de namen Sterling, Richmond en Flavours en met maximaal vier verschillende ovens, zeven kookzones,verschillende afmetingen en energiebronnen. Eén van de ovens is een 'Slow Cooking' of sudderoven. Deze oven zorgt ervoor dat bij lage temperaturen de belangrijkste voedingsstoffen behouden blijven. Ook is het een eenvoudige manier om gerechten warm te houden. Gezond koken betekent ook aandacht voor de veiligheid van voedsel. Naast het juist bewaren is een schone keuken van belang. Alle Stoves fornuizen zijn daarom afgewerkt met Easy Clean Pristine Emaille. Dit email heeft als voordeel dat het veel eenvoudiger schoon te maken is dan gewoon email. De compacte structuur van het materiaal zorgt ervoor dat vuil zich nauwelijks aan het oppervlak kan hechten. Uitneembare ovendeuren vereenvoudigen het schoonmaken aan de binnenkant.

Prijzen voor kwaliteit en klantgerichtheid

Het merk Stoves bestaat al ruim 95 jaar. De producten worden nog met de hand gemaakt. In de eigen fabriek in Liverpool is alles in eigen beheer. Duizend mensen zijn betrokken bij het proces van de tekentafel tot aan de verpakking toe. Stoves maakt gebruik van de meest duurzame materialen en besteedt veel aandacht aan de afwerking. De kwaliteit van de producten en de klantgerichtheid van de organisatie zijn in Engeland herhaaldelijk met prijzen bekroond. In Nederland heeft Stoves een eigen serviceorganisatie opgezet. Op ieder product wordt vijf jaar productgarantie gegeven. Stoves wordt uitsluitend verkocht via een selectief bestand van op dit moment veertig dealers in Nederland. Dit aantal zal in de komende periode worden uitgebreid.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.stoves.nl