Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Training voor buurtouders Feijenoord/Kop van Zuid-Entrepot

De buurtouders die een oogje in het zeil gaan houden in de wijk Feijenoord en op Kop van Zuid/Entrepot krijgen een training om hun kennis en vaardigheden te vergroten. De training wordt gegeven door het beveiligingsbedrijf Saepio.

Het dagelijks bestuur van deelgemeente Feijenoord heeft vorige week hiervoor goedkeuring gegeven omdat de buurtouders belangrijk werk doen. Met hun inzet leveren ze een bijdrage aan een schone en veilige wijk. De kosten van de training worden gedeeld door de deelgemeente en woningcorporatie Vestia Feijenoord.

De belangstelling voor het buurtouderproject Feijenoord/Kop van Zuid is stijgende. De groep telt nu 21 vrijwilligers en moet groeien tot een kleurrijk gezelschap, alom geaccepteerd en gewaardeerd in de wijk.

Er wordt ijverig gezocht naar nog meer bewoners uit bovengenoemde gebieden die willen meedoen. Het streven is om uiteindelijk 50 personen bereid te vinden zich in te zetten voor de buurtoudergroep. De eerste lichting van 21 vrijwilligers begint in januari 2010 met de training.

Informatie
Heeft u interesse in de buurtoudergroep? Bel dan met Willem den Hollander, gebiedsregisseur deelgemeente Feijenoord, (010) 291 63 59, of met de opbouwwerkers van Sonor Zuid, Hans Schenk, (010) 484 92 10 of Necat Kaya, (010) 215 08 51. U kunt ook contact opnemen met één van deze buurtagenten van wijkpolitie Maashaven: E.D.G. de Vries, A.G.C.M. Stroop, V.C. Jongeneel en J.C.J. van der Geest, via 0900-8844.

De inzet van buurtouders kan bijdragen aan schone en veilige buurten. (Foto: Ricardo Haakmat)