Politie Haaglanden

Persberichten 25 november

Haaglanden, 25-11-2009

Straatroof, politie zoekt getuigen

Den Haag Een 32-jarige Hagenaar werd dinsdag 24 november tussen 20.00 en 21.00 uur onder bedreiging van een vuurwapen beroofd van zijn mobiele telefoon. De man zat te vissen in het Zuiderpark, aan de zijde van de Loevesteinlaan, toen hij werd aangesproken door vier jongeren. Een van hen dreigde met een vuurwapen. De jongeren vroegen om waardevolle goederen, waarna de man uiteindelijk zijn mobiele telefoon afgaf. De vier jongeren zijn vermoedelijk van Noord-Afrikaanse komaf en tussen de 16 en 18 jaar oud. Zij waren allen niet langer dan 1.80m en droegen spijkerbroeken met daarboven zwarte jassen. Alle vier hadden zij een capuchon op. Een van de vier had in de lengte twee witte biezen op zijn jas.
Bent u getuige geweest van deze beroving of hebt u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Zuiderpark via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Beroving van mobiele telefoon, politie zoekt getuigen

Den Haag Een 14-jarige jongen werd dinsdag 24 november rond 14.15 uur beroofd van zijn mobiele telefoon toen hij op de Valkenboskade fietste. De jongen reed ter hoogte van de Halleystraat en was aan het bellen, toen iemand van achteren zijn telefoon vastgreep en uit zijn hand trok. De dader rende vervolgens met de telefoon weg in de richting van de Halleystraat. Vervolgens werd de fietser door een tweede jongen belaagd. Toen de 14-jarige jongen zei dat hij verder niks waardevols meer bij zich had, kreeg hij een stomp in zijn gezicht. Hierna verdween ook de tweede dader in de richting van de Halleystraat. Het signalement van deze tweede dader is als volgt: hij was ongeveer 16 tot 19 jaar, 1.65-1.70m lang, had een blanke huid, zwart halflang krullend haar en donkere ogen. Hij droeg een capuchon. De jongen die de telefoon wegnam en als eerste wegrende, had zwart kort haar en een blanke huid.

Bent u getuige geweest van deze beroving of hebt u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Segbroek via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Sigaretten uit auto gestolen (oproep getuigen)

Den Haag Een 32-jarige Hagenaar was dinsdag 24 november omstreeks 14.45 uur de dupe van een brutale auto-inbraak. Terwijl de man op de Hildo Kroplaan goederen aan het lossen was, gooiden twee tot nu toe onbekende mannen met bivakmutsen een baksteen door de achterruit van zijn auto en namen dozen met sigaretten weg. Diverse mensen zijn getuige geweest van deze inbraak. De politie verzoekt deze getuigen en mensen die informatie hebben die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader contact op te nemen met de recherche van politiebureau Loosduinen via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Inbreker betrapt
Den Haag Na een melding dat er op de Steijnlaan aan een voordeur van een woning gerommeld werd, gingen agenten dinsdag 24 november omstreeks 13.10 uur direct poolshoogte nemen. In de bewuste woning troffen zij een 38-jarige Hagenaar die geen aannemelijke verklaring kon geven voor zijn aanwezigheid in de woning. Hij had een sporttas bij zich, met daarin inbrekerswerktuigen. De agenten hielden de man aan en brachten hem naar het politiebureau. Daar kreeg hij een dagvaarding uitgereikt.

Man aangehouden na mishandeling partner
Den Haag Agenten hielden woensdag 25 november een 38-jarige Hagenaar nadat hij zijn 46-jarige vriendin had mishandeld in hun woning. De vrouw meldde zich omstreeks 05.45 uur in totaal ontredderde toestand bij een taxistandplaats, waarna onmiddellijk de politie werd gealarmeerd. Die hield de man aan in zijn woning.Politie Haaglanden treedt bij dergelijke incidenten volgens een vast protocol op. Slachtoffers kunnen een beroep doen op maatschappelijk werk, terwijl tegen de daders proces-verbaal wordt opgemaakt, waarna ze worden verwezen naar De Waag. Huiselijk geweld blijft echter nog te vaak achter gesloten deuren. De campagne Nu is het genoeg van het Steunpunt Huiselijk Geweld (www.steunpunthuiselijkgeweld.nl) is erop gericht dat slachtoffers (sneller) hulp zoeken, zodat het geweld een halt kan worden toegeroepen.

Verkeerscontrole

Wassenaar In het kader van de verkeersveiligheid controleerden politieagenten dinsdagavond 24 november op de Hofcampweg het verkeer. Bij de controle schreven zij bekeuringen uit voor onder meer rijden zonder rijbewijs, het ontbreken van een verzekering of verlopen apk. Ook werden twee fietsers bekeurd omdat zij zonder verlichting reden.

Op de Maasdrift hielden politieagenten eveneens een controle, maar dan uitsluitend gericht op fietsverlichting. De controle werd gehouden in het kader van de actieweek Val op. Alle fietsers voerden de juiste verlichting.

Gezakt!

Rijswijk Bij het CBR op de Lange Kleiweg hielden politieagenten dinsdagavond 24 november een Hagenaar aan, die onder een valse naam theorie-examen had gedaan. Medewerkers van het CBR vertrouwden de identiteitspapieren van de 18-jarige jongen niet en belden tijdens het examen de politie. De papieren van de jongen bleken inderdaad vals te zijn. Om de andere kandidaten niet te storen, wachtten de agenten tot het examen was afgelopen. Toen werd de jongen uit de klas gepikt en aangehouden. Mogelijk heeft hij als iemand ander geprobeerd om examen te doen, om diegene te helpen. Dit is echter dubbel mislukt, want hij bleek ook nog eens zwaar gezakt te zijn.

Alerte buurtbewoner tip de politie

Delft Dankzij een zeer alerte buurtbewoner kon de politie woensdagochtend 25 november om 04.45 uur twee 18-jarige verdachten aanhouden. De twee werden door de buurtbewoner betrapt op het moment dat zij in de Adderhof in een geparkeerde auto aan het inbreken waren. Het duo sloeg op de vlucht, maar politieagenten wisten de jongens te achterhalen. De mannen werden aangehouden nabij het Station Delft-Zuid. Zij droegen beiden een schoudertas met daarin enkele navigatiesystemen, inbrekerswerktuigen en andere goederen. De verdachten, afkomstig uit Litouwen, werden direct aan het bureau in verzekering gesteld. De politie stelt een onderzoek in en bekijkt daarbij of de mannen ook voor andere auto-inbraken in aanmerking komen.

Slechte grap

Delft De politie rukte dinsdagavond 24 november om 19.00 uur massaal uit, toen zij een melding kreeg over een massale vechtpartij bij een dance-gelegenheid aan de Phoenixstraat. Ter plaatse verklaarde een van de getuigen dat er sprake was geweest van een vrijheidsberoving. Volgens deze getuige zou daarbij een man in een auto getrokken zijn. Een van de surveillance-eenheden zag de bewuste auto rijden en hield de bestuurder staande. In de auto lag inderdaad een man. Deze man was vastgebonden met tie-rips. De bestuurder verklaarde dat het om een studentengrap ging. De agenten konden daar de humor niet van inzien en maakten tegen vier organisatoren proces-verbaal op.

Fietster gewond na val

Delft Een 26-jarige fietster raakte dinsdag 24 november om 17.30 uur lichtgewond toen zij tegen een zojuist geopend autoportier reed. De vrouw fietste over de Schieweg en werd verrast toen een 19-jarige man plotseling zijn autoportier opende. De vrouw kon niet meer op tijd remmen en botste tegen de autodeur. Zij raakte lichtgewond.

Politie onderzoekt bedrijfsinbraak

Westland/Poeldijk De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak op woensdag 25 november om 02.50 uur bij een drogisterij aan de Jan Barendselaan. Agenten kregen een melding dat meerdere personen met een steen de ruit van de winkel ingooiden en vervolgens naar binnen gingen. Zij namen vervolgens een hoeveelheid parfumerieartikelen mee. Een van de daders reed op een scooter weg in de richting van Irenestraat. Twee andere daders liepen weg in de richting van de Fresiastraat. De politie zoekt getuigen van deze inbraak. Bent u getuige geweest van deze inbraak of hebt u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Westland via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Val op! Daar kun je mee thuis komen

Midden Delfland/Schipluiden - In het kader van de landelijke campagne: Val op! controleert Politie Haaglanden extra streng op fietsverlichting. Bureau Westland hield donderdagochtend tussen 07.30 en 08.00 uur een grote verlichtingsactie op de Tramkade. In totaal kregen tien personen een proces-verbaal. Tijdens deze actie deelden politieagenten voorlichtingsmateriaal uit over fietsverlichting.

Politie Haaglanden gaat tijdens de donkere dagen door met controleren. De politie adviseert fietsers en bromfietsers om hun verlichting nog eens goed te controleren. Het motto hierbij: "Voorkom ongelukken, zorg dat je fietsverlichting goed werkt." Door goed verlicht en dus veilig te fietsen, houd je het geld van een fikse boete in je zak. Voor fietsers is dit 35 euro (tot 16 jaar 18 euro) en voor bromfietsers begint dit bij 40 euro, afhankelijk van de geconstateerde overtreding en de plaats van overtreding.