Gemeente Harderwijk


Unihockey toernooi een succes

25/11/2009

Sporthal De Sypel werd op woensdag 11 en 18 november omgetoverd tot een echte unihockey arena. Sporteve van Landstede organiseerde daar, in opdracht van de gemeente Harderwijk, de jaarlijkse unihockey toernooien. Alle kinderen uit groep 6 en 7 van de basisscholen van Harderwijk konden hieraan meedoen en strijden om de prijzen.

Ieder jaar is het toernooi weer een groter evenement. Zo deden dit jaar zoân 250 kinderen mee! Om 13.00 startten de wedstrijden en barstte het spektakel los. Onder luid gejuich en gejoel werden de eerste wedstrijden gespeeld. Het enthousiaste publiek en de organisatie kon genieten van spectaculaire wedstrijden. Unihockey is namelijk een zeer dynamisch en spectaculaire sport.

Hoewel nog vrij onbekend in Nederland, zijn het volkssporten in Duitsland, Zweden en Tsjechië. Na de finale rondes was om 16.30 uur de prijsuitreiking. De eerste prijzen voor groep 6 waren voor De Bogen en De Veste. Bij groep 7 waren De Schakel en De Triangel de sterkste. Natuurlijk was er voor alle deelnemende kinderen nog een leuk aandenken. Meer informatie over unihockey: afd. Sport, Kasper Doesborgh, tel. 411 269.


____________________