Gemeente Borsele

Winnaar fotowedstrijd november bekend

Koelwaterafvoer kerncentrale Borssele

Juryrapport

De kerncentrale is iets typisch Borsels. Iedereen kent het. Deze foto geeft eens een andere kijk op de centrale. Door het gebruik van een open sluitertijd wordt de beweging van het water zichtbaar. De contrasten komen naar voren in hard en zacht. Hard vanwege de kracht van het koelwater, zacht doordat de sluitertijd open is gezet. Daarnaast vindt de jury ook de kleuren van de foto bijzonder. Het water van de voorgrond lijkt de kleur aan te nemen van de lucht, terwijl het koelwater dat direct naar buiten komt de kleur aanneemt van de constructie.

Eervolle vermelding

Aan de afbeeldingen hieronder, van respectievelijk Niek Clarijs uit Heinkenszand en R. Rijk uit Hoedekenskerke, hebben van de jury de titel 'eervolle vermelding' gegeven. De jury vond de keuze tussen deze en de winnende foto erg moeilijk.
Kite-surfers op de Kaloot. Strandje voor de kerncentrale. De storm doorstaan in Hoedekenskerke.

Selectie van de inzendingen

Hieronder laten wij u een selectie van de inzendingen zien, waarover de jury ook erg enthousiast was. Misschien doet u zo inspiratie op voor de maandfoto van december 2009. Via het inzendformulier kunt u uw foto insturen. Wie weet wint u volgende keer de maandfoto.