Gemeente Helmond


100.000e bezoeker Kasteel van Sinterklaas

Het Kasteel van Sinterklaas heeft een bijzondere mijlpijl bereikt. Op donderdag 19 november ontvingen Sint en zijn Pieten de 100.000ste bezoeker.

De gelukkige bezoeker van het Helmondse kasteel was Sanna Nanhekhan van basisschool Den Bongerd uit Helmond. Toen de klas om iets na twaalf uur binnen kwam, bleek al snel dat Sanna de 100.000ste bezoeker was.

Extra aandacht

In de hal van het kasteel kreeg Sanna een mijter op haar hoofd en tijdens de rondleiding door het kasteel stond ze extra in de aandacht. Zo kreeg zij in de Pietenzolder een mantel, in de Bakkerij heeft de klas een speciale Sanna-pepernoot gemaakt en in de Pietenschool kreeg zij van Professorpiet een Sinterklaasketting.

Speciaal welkom

In de laatste kamer, de werkkamer van Sinterklaas, werd Sanna extra speciaal verwelkomt. Door Postpiet werd er een oorkonde binnengebracht, die Sinterklaas aan Sanna heeft overhandigd, de Bakkerspieten kwamen met een super grote pepernotentaart. Uiteindelijk kregen alle kinderen uit haar klas een zak met cadeaus. Speciaal voor Sanna hadden de Pieten een extra grote zak met cadeaus samengesteld.

Bijzonder bezoek

Het bezoek aan het Kasteel van Sinterklaas was niet alleen voor Sanna heel bijzonder, ook haar klasgenootjes waren onder de indruk. Eén van de kinderen vatte het bezoek aan het Kasteel van Sinterklaas als volgt samen: het wordt steeds gekker!

Kasteel van Sinterklaas

Het Kasteel van Sinterklaas is dit jaar voor het 5e seizoen geopend. De Sint zelf is verheugd met de enorme belangstelling. Hij ontvangt gasten uit het hele land en inmiddels zelfs daarbuiten. Het Kasteel van Sinterklaas is nog geopend t/m donderdag 3 december.
* Meer informatie over het Kasteel van Sinterklaas