Gemeente Langedijk


* Koninklijke onderscheiding voor mevrouw Snijders-de Ruiter

Koninklijke onderscheiding voor mevrouw Snijders-de Ruiter

25-11-2009 -
Mevrouw H.L. Snijders-de Ruiter uit Broek op Langedijk is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Cornelisse van de gemeente Langedijk spelde haar vanochtend thuis het bijbehorende versiersel op.

Sinds 1969 heeft mevrouw Snijders-de Ruiter (bestuurlijke) activiteiten ontplooid, en ontplooit zij nog steeds, voor de samenleving op het terrein van belangenbehartiging, sport, zorg, cultuur en ten behoeve van de wereldwinkel.

Woningbouwvereniging Langedijk kan al lang bouwen op mevrouw Snijders-de Ruiter als vrijwilliger. Zij is bestuurslid van huurdersvereniging `Van Noord tot Zuid' en sinds 1998 is zij wijkvertegenwoordiger van de huurders. Als actief lid vertegenwoordigt zij ook de huurders uit de Oranjebuurt in het Dorpsplatform Broek op Langedijk/Zuid-Scharwoude.

Iedere week is mevrouw Snijders-de Ruiter bij zowel de Wereldwinkel als museum Broeker Veiling te vinden. Bij de wereldwinkel is zij verkoper, bij het museum zet zij zich in voor de uitvoering van diverse activiteiten. Ook voetbalvereniging CSV BOL kan op haar rekenen: wekelijks draait ze kantinediensten, maar ook incidenteel bij toernooien en kaartavonden.

Haar jarenlange inzet op velerlei gebied maakt dat mevrouw Snijders-de Ruiter kan worden gekwalificeerd als iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen gestimuleerd. Met veel genoegen reikte burgemeester Cornelisse haar dan ook de onderscheiding uit die hoort bij de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.