NVLF


25 november 2009
Vrije vestiging

Overeenkomst AGIS 2010

Er zijn geen belemmeringen om het contract van Agis te ondertekenen. In vergelijking met de overeenkomst 2009 zijn er in de nieuwe overeenkomst 2010 een paar wijzigingen.

De kwaliteitseisen waaraan een logopedist moet voldoen om op school logopedie te mogen geven zijn beschreven in artikel 2. Zorgverlening bij lid 4.

Artikel 4.3 en 4.4. in de overeenkomst van 2009 zijn komen te vervallen. Deze twee artikelen verwijzen naar de plicht van Agis om de logopedist te informeren.

Digitaal contracteren
In 2010 kan de overeenkomst met Agis digitaal worden afgesloten. De overeenkomst met Agis kunt u afsluiten door een aantal vragen te beantwoorden. U ontvangt na uw akkoordverklaring per email de digitaal getekende overeenkomst per email. U ontvangt geen overeenkomst per post. U kunt uw contract uitprinten of opslaan. U krijgt geen overeenkomst per post.

Beleidsinformatie Agis 2010
Op de website van Agis kunt u het strategische inkoopbeleid 2010 van Agis lezen. In dit document beschrijft Agis haar visie op 'Handelen in Zorg'.

Ernstige dyslexie
Ernstige dyslexie valt per 1 januari 2009 binnen de zorgverzekeringswet, maar de zorg wordt ingekocht via gedragstherapeuten die daarmee verantwoordelijk zijn voor het structureren en coördineren van de multidisciplinaire zorgverlening. Agis sluit hiervoor geen overeenkomsten met individuele logopedisten. Logopedisten geregistreerd in het register dyslexie en een samenwerkingsovereenkomst hebben afgesloten met een gedragswetenschapper komen in aanmerking voor vergoeding van ernstige dyslexie.