Gemeente Vlaardingen


Vlaardingen krijgt Centrum voor Jeugd en Gezin

25 november 2009

een kind met zijn moeder bij het consultatiebureau

Vlaardingen krijgt een Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG): een centrale plek in de stad waar ouders, kinderen en jongeren tot 23 jaar en professionals met al hun vragen over opvoeden en opgroeien terechtkunnen. Het eerste Vlaardingse CJG moet in februari 2010 de deuren openen.

Waarom een CJG?
Hulpverlening aan jeugd en gezinnen is momenteel versnipperd over een groot aantal organisaties, waardoor overzicht en een eenduidige visie ontbreekt. Volgens Anny Attema, wethouder Jeugd, voorkomt het CJG dat kinderen tussen wal en schip vallen. Daarnaast is het CJG een laagdrempelige voorziening, waardoor er eerder en betere jeugdhulp kan komen.

Eén loket
Het CJG Vlaardingen bundelt de werkzaamheden van het huidige consultatiebureau en de schoolarts. Daarnaast nemen de Stichting Maatschappelijke Dienstverlening, Stichting Jeugdplein, Stichting Aanzet en Bureau Jeugdzorg deel.

Burgemeester van Lierplein
De hoofdvestiging van het CJG Vlaardingen komt aan het Burgemeester van Lierplein. Het ontwerp van het gebouw is te bekijken op www.de-organisatie.nu/vlaardingen.