Gemeente Vlaardingen


Veranderingen parkeervergunning 2010

25 november 2009

straat achter het Veerplein waar betaald parkeren geldt

Per 1 januari 2010 wijzigt het parkeerbeleid binnen de gemeente Vlaardingen. Onderdeel van het nieuwe beleid is dat alle vergunningen opnieuw worden uitgegeven en geldig zijn van 1 januari t/m 31 december 2010. Dit betreft alle mensen die in het gebied wonen waar het betaald parkeren geldt en in aanmerking komen voor een parkeervergunning.

Eerste bewonersvergunning
Vanaf 2010 is de eerste bewonersparkeervergunning gratis. Wilt u uw huidige eerste vergunning verlengen, dan hoeft u niets te doen. U krijgt deze vergunning automatisch thuisgestuurd. Wilt u voor het eerst een eerste vergunning aanvragen, dan kunt u dat schriftelijk doen. U krijgt daarna de vergunning automatisch thuisgestuurd. Nog niet aangevraagd? Download dan het formulier van www.vlaardingen.nl/parkeren en lees goed welke documenten u mee moet sturen. Hoe eerder u uw aanvraag indient, des te sneller u de vergunning in huis heeft.

Tweede bewonersvergunning
De tweede parkeervergunning kost in 2010 84. In tegenstelling tot eerdere berichtgeving is het voor mensen die in 2009 een tweede vergunning hadden mogelijk om dit per acceptgiro te betalen. U krijgt in dit geval één dezer dagen een acceptgiro thuisgestuurd. Na betaling sturen wij uw nieuwe vergunning op. U hoeft dus niet naar het stadhuis te komen om uw vergunning te betalen.
Vraagt u voor het eerst een tweede vergunning aan, dan moet u wél naar het stadhuis komen. Dit kan uitsluitend op afspraak. Bel voor een afspraak met (010) 248 4000. Let erop dat u naar uw afspraak alle benodigde documenten en een volledig en juist ingevuld antwoordformulier meeneemt en dat u het verschuldigde bedrag van 84 direct dient te betalen.

Geld terug
Het kan zijn dat uw huidige vergunning geldig is tot in 2010. Door de nieuwe regels eindigen alle vergunningen echter op 31 december 2009. De door u gemaakte kosten voor de maanden in 2010 krijgt u teruggestort. Is dit op u van toepassing, dan krijgt u deze week een brief van de gemeente waarin staat welk bedrag u terug ontvangt. Het enige wat u hiervoor hoeft te doen is het bij de brief gevoegde antwoordformulier in te vullen en op te sturen. De gemeente stort het resterende bedrag uiterlijk in januari 2010 terug op uw rekening.