Deelgemeente Charlois Rotterdam

Keurmerk Veilig Ondernemen voor Charloisse Poort

Bedrijventerrein Charloisse Poort heeft het Keurmerk Veilig Ondernemen voor bedrijventerreinen behaald.

keurmerk veilig ondernemen Deelgemeente Charlois, Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam, politie, brandweer, Waterschap Hollandse Delta, Dienst Centraal Milieubeheer Rijnmond, MKB Nederland, ondernemers Charloisse Poort, parkmanager en de vereniging Parkmanagement Charloisse Poort bundelden hun krachten om de veiligheid en uitstraling van het bedrijventerrein te verbeteren. Aan de hand van de veiligheidsenquête onder de ondernemers en een schouw over het terrein is een actieplan met maatregelen opgesteld.

Toetsing

Het certificeringinstituut KIWA heeft daarop het plan van aanpak officieel getoetst, waarbij is bekeken of de veiligheidsmaatregelen en het samenwerkingsverband op de Charloisse Poort voldoen aan de eisen. Het actieplan wordt regelmatig bijgesteld en iedere twee jaar wordt opnieuw getoetst of Charloisse Poort voldoet aan de eisen van het keurmerk.

Nu het keurmerk is toegekend aan het bedrijventerrein, komen ondernemers op Charloisse Poort in aanmerking voor korting op verzekeringen en subsidieregelingen.

Eerste certificaat

Tijdens een feestelijke bijeenkomst op donderdag 19 november kreeg portefeuillehouder Sociale en Economische zaken, de heer L.B. Martijn van de deelgemeente Charlois het eerste certificaat uit handen van de heer R. de Koning van het MKB-Nederland. Ook de heer R. Weydema (Politie Rotterdam-Rijnmond), mevrouw E. van der Reijden (Brandweer Rotterdam-Rijnmond) en de heer W.F.H. de Regt (voorzitter Vereniging Parkmanagement Charloisse Poort) ontvingen een certificaat. Samen gingen ze in op het belang van het Keurmerk voor bedrijventerrein Charloisse Poort en blikten ze vooruit op de komende jaren.