Deelgemeente Charlois Rotterdam

Fietsverwijderactie bij Zuidplein

Stadstoezicht gaat fout geparkeerde fietsen in het Zuidpleingebied verwijderen. En dan gaat het vooral om fietsen die bij de ingang van het Zuidplein bij Albert Heijn worden neergezet. Niet alleen haalt Stadstoezicht hier verkeerd geparkeerde fietsen weg, ook krijgen mensen, die op wildparkerenworden betrapt, binnenkort een bekeuring.

Wildparkeren van fietsen rondom het Zuidplein is al een aantal jaren niet meer toegestaan; niet alleen biedt het een rommelige en onoverzichtelijke aanblik, ook werkt het fietsendiefstal in de hand. Begin dit jaar zijn er overal in het Zuidpleingebied nieuwe borden geplaatst die bezoekers op dit verbod wijzen.

Fietsen mogen alleen nog geparkeerd worden in de gratis bewaakte fietsenstalling onder de loopbrug richting Wevershoekterrein, of in fietsenrekken die op een aantal plaatsen in het gebied zijn geplaatst. De bewaakte fietsenstalling is een prima alternatief. Bij de fietsenstalling, open tijdens de openingstijden van Winkelcentrum Zuidplein, kunt u gratis én veilig uw fiets parkeren.

Maar toch zijn er dus nog steeds mensen die hun fiets parkeren op plekken waar dat niet mag. En tegen hen treedt Stadstoezicht op. Op dit moment deelt Stadstoezicht nog waarschuwingen uit; binnenkort start de verwijderactie.