Deelgemeente Charlois Rotterdam

Geslaagde horeca actie noordelijke wijken

Op 11 november hield de deelgemeente Charlois de vierde integrale horeca-actie van het jaar. Dit keer waren de wijken Oud-Charlois, Tarwewijk en Carnisse aan de beurt.

Medewerkers van Politie, Rijksbelastingdienst, Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Gemeentebelastingen, Eneco, arbeidsinspectie, vreemdelingenpolitie, VWA, DCMR en de deelgemeente bezochten hier in totaal 12 horecapanden.

Resultaten

Er is gecontroleerd op de aanwezigheid van de benodigde vergunningen, illegale arbeid, veiligheid- en milieueisen van de horecagelegenheden, onrechtmatigheden met betrekking tot sociale uitkeringen en de gemeentelijke belastingheffingen.

Bij een aantal inrichtingen bleek dat heffingen - bedrijfsreinigingsrecht, reclamebelasting en precario- nog niet betaald waren. Vier horecabedrijven hadden verouderde brandblussers en kregen een waarschuwing .Verder is er een boeterapport opgemaakt voor roken in een café en is er een inventaris opgemaakt voor eventuele beslaglegging in verband met openstaande schulden.

In vergelijking met eerdere controles leefden de gecontroleerde ondernemingen de regels beter na, en dat mag gezien worden als een mooi resultaat.

Beleid

De deelgemeente Charlois besteedt veel aandacht aan het bestrijden van overlast. Dit gebeurt door regelmatig te overleggen met horeca-ondernemers. Ook bezoekt de deelgemeente hen een aantal keer per jaar onverwachts tijdens integrale horeca-acties.

Doel hiervan is het oplossen van overlast en onrechtmatigheden, verbeteren van de kwaliteit van de (horeca)ondernemingen en ervoor zorgen dat wet- en regelgeving wordt nageleefd.

Deze actie is door de deelgemeente Charlois georganiseerd en maakt onderdeel uit van het veiligheidsjaarplan van de deelgemeente.