Deelgemeente Charlois Rotterdam

Oversteekplaats Groene Kruisweg wordt veiliger

Op 30 november start Gemeentewerken met het vernieuwen van de oversteekplaats van de promenade Zuiderpark over de Groene Kruisweg, nabij de Pendrechtseweg. Hiermee wordt de oversteekplaats veiliger gemaakt voor voetgangers en fietsers, die van de ene kant van het Zuiderpark naar de andere willen.

Om de verschillende delen van het Zuiderpark tussen de Vaanweg en de Brammertstraat te verbinden, is een voet- en fietspad, de promenade, aangelegd. De promenade kruist onder meer de Zuiderparkweg en de Groene Kruisweg in Charlois. De oversteek van de promenade bij de Zuiderparkweg is vorig jaar veiliger gemaakt voor voetgangers en fietsers.

De deelgemeente Charlois heeft Gemeentewerken gevraagd om de oversteek van de promenade bij de Groene Kruisweg (Pendrechtseweg) op dezelfde manier te verbeteren, zodat de parkbezoekers veilig kunnen oversteken. Hiervoor wordt onder meer oversteekplaats verhoogd aangelegd. De werkzaamheden starten op 30 november 2009 en duren tot eind januari 2010.

Werktijden

Het verkeer op de Groene kruisweg krijgt vanaf 30 november na het spitsuur te maken met een wegversmalling. In beide richtingen blijft één rijstrook open. Ook zal de Groene Kruisweg bij de Pendrechtseweg op twee avonden en nachten worden afgesloten.

In de nacht van dinsdag 14 op woensdag 15 december wordt een laag asfalt gefreesd. Vervolgens asfalteert Gemeentewerken in de nacht van dinsdag 15 december op woensdag 16 december de drempels. Gemeentewerken werkt van 14 december tot en met 16 december door tot 06.00 uur.

Omleidingen

Tijdens het avond- en nachtwerk blijft de Kromme Zandweg aan beide zijde van de Dorpsweg en Groene Kruisweg bereikbaar. Voor het verkeer vanaf de Kromme Zandweg treft Gemeentewerken tijdelijke maatregelen om via een keermogelijkheid de omleiding te volgen.


· Fietsers kunnen afhankelijk van de werkzaamheden altijd aan één zijde van de Groene Kruisweg rijden;


· het doorgaande verkeer vanaf de rijksweg A15 wordt omgeleid via de Groene Kruisweg Oldegaarde Zuiderparkweg en de Pleinweg. Deze route geldt voor het verkeer vanaf de Maastunnel in omgekeerde richting;


· de sportverenigingen op de Wichardstraat blijven bereikbaar via de Groene Kruisweg;


· buslijn 67 rijdt tijdens de afsluiting een aangepaste route.

Gemeentewerken doet zijn best om voor kerst het grootste deel van het werk klaar te hebben. Op vrijdag 18 december worden de werkzaamheden afgerond, maar de definitieve belijning op de weg wordt pas (afhankelijk van het weer) in januari 2010 aangebracht.