Gemeente Dirksland


Opkomst in Regio Rotterdam-Rijnmond tot nu toe 71%

Dinsdag 24 november heeft GGD Rotterdam-Rijnmond de vaccinatiecampagne tegen de Mexicaanse griep vervolgd in Brielle, Bernisse, Vlaardingen, Maassluis en Sommelsdijk. Inwoners van de gemeenten Middelharnis en Oostflakkee moesten naar Sommelsijk voor een vaccinatie.

In totaal zijn dinsdag 6.501 kinderen van een halfjaar tot en met vier jaar en huisgenoten van kinderen jonger dan een zes maanden gevaccineerd. Daarmee komt de gemiddelde opkomst van deze week op 71%.

De GGD voert voor het eerst een vaccinatiecampagne uit in nauwe samenwerking met de gemeenten waar wordt geprikt. In totaal gaat het om negentien locaties. De GGD organiseert de vaccinatiecampagnes in de regel zelf, maar vanwege de korte voorbereidingstijd en de grote schaal waarop wordt gevaccineerd, heeft de GGD om ondersteuning vanuit de gemeenten gevraagd. Tijdens de vaccinatiedagen werken medewerkers van de GGD en van de gemeenten nauw samen om de priklocaties in te richten en bezoekersstromen in de juiste banen te leiden. Het vaccineren zelf gebeurt alleen door medisch bevoegd personeel.