Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van woensdag 25 november

Alkmaar, 25-11-2009 o 14.00 uur

Rijbewijs kwijt na GHB gebruik

Alkmaar, dinsdag 24 november

Het rijbewijs van een 29-jarige automobiliste uit Tuitjenhorn werd dinsdagmiddag ingevorderd. De vrouw was op de Willem de Zwijgerlaan in haar auto onwel geworden en had uitvalsverschijnselen. Toen de politie ter plaatse kwam raakte zij buiten bewustzijn. De vrouw werd overgebracht naar het MCA in Alkmaar. Daar bleek dat zij GHB had gebruikt. Het rijbewijs van de automobiliste werd ingevorderd.

Rijden tijdens ontzegging

Heerhugowaard, woensdag 25 november

Een 34-jarige automobilist uit Heerhugowaard werd woensdagochtend aangehouden op de Edisonstraat. Hij reageerde in eerste instantie niet op het stopteken wat hij kreeg, maar bracht uiteindelijk toch zijn auto tot stilstand. De man had een ontzegging van de rijbevoegdheid tot volgend jaar juli. Hij werd aangehouden.

Onderzoek brandstichting

Den Helder, dinsdag 24 november

Bij een woning aan Krugerstraat woedde woensdagavond een kleine brand. De 31-jarige bewoner hoorde rond 19.20 uur zijn hond aanslaan. Hij keek bij de voordeur en zag brand bij de voordeur. De bewoonster bluste de brand met een pan water, maar er was veel rook in de woning. De bewoners moesten beiden naar het Gemini ziekenhuis worden overgebracht omdat zij rook hadden ingeademd. Mogelijk dat er iets brandbaars door de brievenbus is gegooid bij de woning. Dit wordt onderzocht.

Dode kippen aangetroffen

Castricum, dinsdag 24 november

In een tuin aan het Melklaantje werden dinsdagmiddag rond 14.00 uur in een tuin aan het Melklaantje tien dode kippen aangetroffen. De politie had een melding gekregen van de dode dieren. Ter plaatse werden er drie dode kippen buiten het hok aangetroffen. De overige kippen lagen in een kleine hok. Vermoedelijk zijn de dieren door uithongering om het leven gekomen. De dierenbescherming werd in kennis gesteld. De 48-jarige eigenaar van de kippen wordt als verdachte verhoord.