CNV Onderwijs

25 november 2009

Overleg cao VSSI gestaakt

Categorie: cao onderwijsdienstverlening

Het overleg over een nieuwe cao VSSI (voorheen WVOI) is gestaakt. Afgelopen week werden de onderhandelingen opgeschort tot eind januari 2010. De werkgevers willen alleen de primaire arbeidsvoordwaarden in de nieuwe cao vaststellen. Alle andere arbeidsvoorwaarden willen ze op instellingsniveau met de Ondernemingsraden regelen. Daarover willen de werkgevers in de arbeidsovereenkomst niet meer vastleggen dan dat de huidige budgetten gehandhaafd blijven en dat de OR instemmingsrecht heeft. Er was met werkgevers niet te praten over handhaven van randvoorwaarden of kaders in de cao voor het overleg op instellingsniveau.

De werknemersdelegatie heeft aangegeven, dat de huidige cao al voldoende ruimte biedt voor maatwerk per instelling. Navraag bij de achterban laat zien dat er geen draagvlak is voor verdergaande overdracht van bevoegdheden aan OR-en zonder enige randvoorwaarde in de cao.
Tot eind januari gaan de onderhandelaars van beide zijden hun achterbannen raadplegen om te kijken wat er nu gedaan moet worden.

CNV Onderwijs en andere bonden gaan de komende tijd langs bij alle instellingen die onder de huidige cao WVOI vallen. Hier zullen zij uitleg geven over wat het werkgeversvoorstel precies inhoudt, peilen hoe daar over gedacht wordt en bespreken hoe men het vervolg van het overleg ziet.

---