Gemeente Harenkarspel


Gemeente Harenkarspel tekent met partners intentieverklaring om te komen tot

Centrum voor jeugd en Gezin
---

Informatie, advies en ondersteuning op het gebied van opvoeden, opgroeien en gezondheid. Dat is wat het op te richten Centrum voor jeugd en Gezin (CJG) moet gaan bieden. Ouders, kinderen, jongeren tot 23 jaar en professionals kunnen bij dit centrum terecht met al hun vragen en problemen over o.a. opvoeden en opgroeien. De ontwikkeling van dergelijke centra is landelijk in volle gang. In alle gemeenten komen CJGs. Zo is ook in de gemeente Harenkarspel.

Het ontwikkelen van dit CJG doet de gemeente echter niet alleen. De gemeente ontwikkelt dit centrum gezamenlijk met een aantal kernpartners. Deze kernpartners zijn: Evean Jeugdgezondheidszorg, GGD Hollands Noorden, Stichting De Wering, Stichting Welzijnsbevordering Kern8, Bureau Jeugdzorg, Verloskundige praktijk Duin en Dijk en Verloskundige praktijk Langedijk e.o.

Om tot deze ontwikkeling te komen zijn er samenwerkingsafspraken gemaakt tussen de kernpartners en de gemeente. Deze afspraken zijn vastgelegd in de "Intentieverklaring Centrum voor Jeugd en Gezin Harenkarspel". De kernpartners en de gemeente gaan deze intentieverklaring tijdens een bijeenkomst over het Centrum voor Jeugd en gezin ondertekenen en wel op donderdagmiddag 26 november 2009 in de raadzaal van het gemeentehuis.


Gemeente Harenkarspel
Gemeentehuis :
Oostwal 2,
1747 EZ Tuitjenhorn
Postbus 10,
1749 ZG Warmenhuizen
Telefoon 0226-396600